1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Okno od strony północnej na ścianie naprzeciwko telewizora, ale przesunięte kilka metrów z boku. Są rolety.
3. Jak duży jest pokój? 20-25m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-42E6EK (jestem bardzo zadowolony, ale mam okazję go oddać rodzicom i wziąć większy)
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Przede wszystkim filmy i seriale i sporty walki z USB, wiadomości
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: przeważnie wieczorem, ale czasami również w dzień (wieczór 60/40 dzień)
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Raczej bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Łagodny
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Bez różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora? raczej bliżej 46 ale do 50'
12. Preferowana marka? Jestem zadowolony z Panasonica TX-42E6EK, ale ogólnie jestem otwarty na wszelkie propozycje
13. Czego nie lubisz w telewizorach? „Klatkowania”, przycinania w sporcie
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Jedynie pamięć USB / ewentualnie dysk zewnętrzny z filmami itd.
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 99% TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Głównie na wprost, czasem minimalnie z boku (kąt 20-30 stopni)
17. Czy ważne jest wifi ? Tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Tak
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Nie (chyba, że liczy się sporadyczny youtube)
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Niekoniecznie
22. ma mieć 3D? Nie
23. ma mieć slot na karty SD ? Nie
24. ma mieć tuner DVB-S? Chciałbym podłączyć telewizję naziemną z kabla – to chyba DVB-T?
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Pamięć zewnętrzna (USB), ewentualnie może kiedyś w dalekiej przyszłości telewizja typu nc+ przez HDMI
26. Jaki masz sygnał: naziemna
27. ile programów HD? Prawie żadne
28. ma stać czy wisieć? stać
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: DVB-t2: Chciałbym podłączyć telewizję naziemną z kabla – to chyba DVB-T?
31. Na czym najbardziej Ci zależy: dobry, płynny obraz. Smart TV, WiFi, filmy z USB
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 3-4h
33.Sugerowana cena ? Najlepiej bliżej 2500PLN, ale max 3000