prosze o pomoc w wyborze TV.
witam. i ja proszę o pomoc przy wyborze tv, może jest coś czego nie wiem, bo mam swoje 3 typy.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon z aneksem, sam salon około 28m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? max 3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? również bokiem (mało)
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z lewej strony wyjscie na taras 2,5 x 2,5 metra
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 37" LCD Toshiba REGZA
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobry obraz, nie denerwujący smart, 3d (aktywne lub pasywne)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? nc+ większość w hd, PS3
10.Jakie urządzenia ? dekoder nc+, PS3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową, (wielkie okno z lewej strony TV)
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? informacje, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? sporadycznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jak mam czas to gram - PS3 - GTA V
16.Preferencje co do marki ? nie, choć LG mnie nie przekonuje jako marka,
17.Preferencje co do wielkości ? 47" - 50"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie - "zamulanie", nie odczytywanie formatów plików (h264, mkv, ...), brak flash'a w webbrowser, rwanie obrazu, musi być tvn player
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? w ciągu tygodnia wieczory, weekend również w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 - 3700
21.Czy telewizor ma mieć 3D - tak
mam swoje typy:
Panasonic TX-L47ET60E - ale w sklepie podłączyłem dysk verbatim 1tb usb 3.0 (ntfs), skanował go ze 5 minut w poszukiwaniu filmów i nie wczytał nic - jesli tak ma być to duży minus. (fakt że na dysku jest b.duża ilość folderów, ale po podlaczeniu do samsunga, film odszukałem i wyświetliłem w 5 sekund)
Philips 47PFL6008K - ale czytałem że smart "zamula", ambi byłoby fajnym dodatkiem, nie wiem jak z odtwarzaniem plików z dysku/pena, czy czyta napisy, mozna regulować ich wielkość.
Coś z samsunga, seria 6000, ale min. odświeżanie 400hz. (w przypadku 46" - tracę cal, konkurencja ma 47
Znajdę coś 50" w tym przedziale?
Ciekawy jest tez Panasonic TX-P50ST60E, ale mam te wielkie drzwi wejściowe na taras z lewej strony salonu, nie wiem jak ta plazma na to zareaguje.
dzięki za sugestie!
Pozdrawiam!
witam. i ja proszę o pomoc przy wyborze tv, może jest coś czego nie wiem, bo mam swoje 3 typy.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon z aneksem, sam salon około 28m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? max 3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? również bokiem (mało)
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z lewej strony wyjscie na taras 2,5 x 2,5 metra
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 37" LCD Toshiba REGZA
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobry obraz, nie denerwujący smart, 3d (aktywne lub pasywne)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? nc+ większość w hd, PS3
10.Jakie urządzenia ? dekoder nc+, PS3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową, (wielkie okno z lewej strony TV)
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? informacje, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? sporadycznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jak mam czas to gram - PS3 - GTA V
16.Preferencje co do marki ? nie, choć LG mnie nie przekonuje jako marka,
17.Preferencje co do wielkości ? 47" - 50"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie - "zamulanie", nie odczytywanie formatów plików (h264, mkv, ...), brak flash'a w webbrowser, rwanie obrazu, musi być tvn player
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? w ciągu tygodnia wieczory, weekend również w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 - 3700
21.Czy telewizor ma mieć 3D - tak
mam swoje typy:
Panasonic TX-L47ET60E - ale w sklepie podłączyłem dysk verbatim 1tb usb 3.0 (ntfs), skanował go ze 5 minut w poszukiwaniu filmów i nie wczytał nic - jesli tak ma być to duży minus. (fakt że na dysku jest b.duża ilość folderów, ale po podlaczeniu do samsunga, film odszukałem i wyświetliłem w 5 sekund)
Philips 47PFL6008K - ale czytałem że smart "zamula", ambi byłoby fajnym dodatkiem, nie wiem jak z odtwarzaniem plików z dysku/pena, czy czyta napisy, mozna regulować ich wielkość.
Coś z samsunga, seria 6000, ale min. odświeżanie 400hz. (w przypadku 46" - tracę cal, konkurencja ma 47
Znajdę coś 50" w tym przedziale?
Ciekawy jest tez Panasonic TX-P50ST60E, ale mam te wielkie drzwi wejściowe na taras z lewej strony salonu, nie wiem jak ta plazma na to zareaguje.
dzięki za sugestie!
Pozdrawiam!