Wybór TV
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14mkw
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3 - 3,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? przeważnie 2 osoby
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju? telewizor będzie stał naprzeciwko okna
7.Jaki masz obecnie telewizor? Sharp 32 WD1E
8.Co chcemy, aby telewizor posiadał? wszystko co najlepsze, wbudowane wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfra+ , antena naziemna
10.Jakie urządzenia ? wszystko będzie szło przez ampli Onkyo 616
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? różnie ale min 4-5 h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? najwięcej film i sport
14.Czy zamierzasz serfować po Internecie? raczej tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej bardzo rzadko
16.Preferencje co do marki ? nie mam
17.Preferencje co do wielkości ? jak na odległość do tv to pewnie między 40-47 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? zdecydowanie wieczór, choć urodziła się córeczka więc i w dzień będzie włączony
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 6-7 tyś.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? ma być 3D i to bardo dobre, z tego co oglądałem w sklepach wydaje mi się, że aktywne jest bardziej realistyczne ale może się mylę.
Mój sharp ma już pewnie z 7 lat ale spisuje się bardzo dobrze. Dzięki kiki za podpowiedz i dobrą cenę Naprawdę ma bardzo ładny obraz, szwagier kupił średni model samsunga 2 lata temu i obraz jak dla mnie gorszy od mojego sporo starszego sharpa. Sharp pozostaje dalej w domu ale już nie w pokoju "telewizyjnym". Szukam czegoś z górnej półki. Zastanawiam się też czy nie poczekać trochę na wprowadzenie na rynek nowych modeli telewizorów? Jeśli chodzi o cenę to raczej ograniczeniem będzie tu wielkość matrycy.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14mkw
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3 - 3,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? przeważnie 2 osoby
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju? telewizor będzie stał naprzeciwko okna
7.Jaki masz obecnie telewizor? Sharp 32 WD1E
8.Co chcemy, aby telewizor posiadał? wszystko co najlepsze, wbudowane wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfra+ , antena naziemna
10.Jakie urządzenia ? wszystko będzie szło przez ampli Onkyo 616
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? różnie ale min 4-5 h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? najwięcej film i sport
14.Czy zamierzasz serfować po Internecie? raczej tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej bardzo rzadko
16.Preferencje co do marki ? nie mam
17.Preferencje co do wielkości ? jak na odległość do tv to pewnie między 40-47 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? zdecydowanie wieczór, choć urodziła się córeczka więc i w dzień będzie włączony
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 6-7 tyś.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? ma być 3D i to bardo dobre, z tego co oglądałem w sklepach wydaje mi się, że aktywne jest bardziej realistyczne ale może się mylę.
Mój sharp ma już pewnie z 7 lat ale spisuje się bardzo dobrze. Dzięki kiki za podpowiedz i dobrą cenę Naprawdę ma bardzo ładny obraz, szwagier kupił średni model samsunga 2 lata temu i obraz jak dla mnie gorszy od mojego sporo starszego sharpa. Sharp pozostaje dalej w domu ale już nie w pokoju "telewizyjnym". Szukam czegoś z górnej półki. Zastanawiam się też czy nie poczekać trochę na wprowadzenie na rynek nowych modeli telewizorów? Jeśli chodzi o cenę to raczej ograniczeniem będzie tu wielkość matrycy.
Ostatnia edycja: