Witam,
bardzo proszę o pomoc w doborze telewizora, bo mam typowy dla siebie objaw po internetowych poszukiwaniach : im dalej w las, tym wiecej drzew...
przez ostatnie 2 miesiące byłem juz "ostatecznie zdecydowany" chyba na 7 modeli, tak skrajnie od siebie róznych technologicznie, budżetowo, etc, że aż nie będe tej listy tutaj przytaczał, żeby się nie osmieszać
A wiec ;
1. Odległość od ekranu: ok 3,5m
2. Jak słońce świeci w pokoju: boczne poludniowe, są rolety
3. Jak duży jest pokój: 5x7
4. Preferowana technologia: brak
5. Jaki masz obecnie telewizor: brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: info, sport, raz/dwa na tydzień film, dzieci - bajki
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczór, noc
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej bez, niezbyt mocne oświetleniu w poblizu
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: brak preferencji
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej błyszcząca
11. Preferowana wielkość telewizora: ok 50 ( ?)
12. Preferowana marka: brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach: rozmycia ruchu przy sporcie ( tenis, piłka), widocznego ziarna
14. Jakie urządzenia będą podłączone: tuner satelitarny cyfra/n , pewnie bluray
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 90%/10%
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost + lekko z boku ( ok 20 stopni)
17. Czy ważne jest wifi: niekonieczne aczkolwiek byłoby miło
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: rzadko
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: rzadko
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: rzadko
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: niekoniecznie
22. Ma mieć 3D: tak
23. Ma mieć slot na karty SD: nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: tuner hdmi +bluray
26. Jaki masz sygnał: w budynku jest sygnal ze zbiorczej anteny satelitarnej + zbiorczej AZART
27. Ile programów HD: kilka
28. Ma stać czy wisieć: obojetne
29. Rozdzielczość: FULL HD
30. Dvb-t: dobrze by było...
31. Na czym najbardziej Ci zależy: oprócz jakości obrazu - ważne jest dla mnie to co wiekszość panów tu piszacych, jak zauważylem, z reguły zwala na żony lub inne panie
: może to głupie, ale MUSI dobrze wyglądać ( pewnie zboczenie zawodowe....) . Dla mnie to oznacza mozliwie minimalistycznie, albo monolit, albo przynajmniej, im prościej tym lepiej, moze jaieś alu/stal, ale wolę już porządny plastik niz plastik udający stal nierdzewna na przykład ...
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: od 2 do 4
33. Sugerowana cena: prosiłbym o propozycje w dwóch grupach cenowych : 3500-4000 oraz 5000-6000
z góry dziękuje,
mds