to mamy rozbieżności.
Rozumiem że telewizor gra dużo wiele godzin dziennie.
I mimo Twojej deklaracji chyba jednak rodzic ogląda więcej SD niż filmów z dvd.
Oj, chyba nie pisałem nigdzie o filmach DVD. Miałem na myśli zwykłe filmy nadawane w SD
Dominującym sygnałem na pewno będzie sygnał cyfrowej TV naziemnej DVB-T MPEG-4, podejrzewam że jakościowo minimalnie lepszy od zwykłego sygnału analogowego, ale nadal będzie potrzebne dobre skalowanie, tak?
Tak, masz rację - TV będzie "chodził" niemal non stop, oszczędność energii w tym wypadku będzie miała znaczenie ("czas życia" też...), chyba nie zaznaczyłem tego wyraźnie. To jest też powód, dla którego rodzice nie chcą plazmy, a ja bym wolał coś na LEDach. Tata lubi też oglądać po ciemku i w takiej sytuacji zależałoby mi na dobrej czerni, bo inaczej będzie marudził, że jakiś szary widzi, a nie czarny
Specjalnie nie zależy mi też na bajerach typu filmy z pendrive'a, czy nawet PIP. Rodzice są już raczej niereformowalni, jeśli chodzi o takie nowinki TV będzie służył przede wszystkim do oglądania TV, tak jak stary CRT. Ewentualnie fajnie by było móc oglądać zdjęcia z pendrive'a. Rodzice lubią zdjęcia, zwłaszcza mama
W związku z tym mogę rozumieć, że Sharp 40 LE705 się w tej sytuacji nada?
(przepraszam, że się tak rozpisuję, ale może komuś w podobnej sytuacji w przyszłości to pomoże)