TV do 5tys
Witam po raz pierwszy na forum. Chcę kupić TV do 5000 zł.
Preferowana wielkość matrycy - 37
Preferowane marki – Pioneer
Preferowana technologia– LCD/LED (ale jestem otwarty rowniez na plazme jezeli jakosc obrazu bedzie lepsza-/katy/)
Jaka odległość od ekranu – ok. 3 m
Jakie urządzenia do podłączenia - Cyfrowy tuner UPC - sygnał podobno nie najlepszy, rzadko dvd.
Jaka klasa cenowa – ~ 5000 (ale jak bedzie cos dobrego troche drozszego to tez wchodzi w gre)
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – raczej jak jest ciemno
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – słonce po poludniu, rolety sa, ale nie zaciemniaja calkowicie
Ile osób zasiada przed telewizorem - 2 (ogladanie nie naprzeciwko tel wiec katy maja znaczenie)
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – przy lekkim swietle (boczne)
Jaki masz telewizor – Sony, CRT 19 cali
Ma stać czy wisieć – raczej stać
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD
Jaki masz ulubiony program – TVP2, Polsat, TVN
Czego oczekuję – Jakosc SD to jest bardzo wazna. Obawiam sie slabego sygnalu cyfrowego (tak powiedzial technik z UPC /na 19 calach tego nie widac
, generalnie jakosc obrazu ale design tez jest wazny (Pioneer bardzo mi sie podoba). Obawiam sie tez "teatru" ktory widzialem m.in na tel Philipsa. moze to kwestia ustawiawienia, ale zalezy mi na naturalnym obrazie.
Interesuje mnie prezentacja w domu. Wiec prosze o pomoc w wybraniu kilku modeli ktore mozna przetestowac.
Na razie z moich typow to Pioneer KRL37V chociaz nie ma MPEG4 (nie wiem czy w moim przypadku jest to potrzebne)
PS. Posiadane kino to LX03
Pozdrawiam serdecznie
odrion