to i ja złożę zapytanie
Niedługo kończę remont i będę potrzebował kupić dwa telewizory.
1. Do dużego pokoju:
Warunki - pokój o wymiarach 5,3m x 3,6m
Nasłonecznienie - dokuczliwe ale tylko rano

okno z balkonem skierowane na wschód z lewej strony ekranu, będą rolety na oknach, staram się nie oglądać przy świetle - ewentualnie jakaś dyskretna lampka
Preferowana wielkość i marka - przyglądam się plaźmie Panasonic 37X10, model Panasa 42X10 wydawał mi sie ciut za duży - przy szybszych scenach trochę musiałem "gonić" wzrokiem po ekranie

Oczywiście testy przeprowadziłem z odległości z jakiej będę oglądał w domu.
Odległość od ekranu - będzie to 2,5 m
Sygnał - prawie na pewno będzie to UPC cyfrowe, raczej pakiet MAX HD prawdopodobnie także z pakietem premium C+
Dodatkowo podłączone - odtwarzacz DVD i może od czasu do czasu laptop
Klasa cenowa - fajnie byłoby się zmieścić w 3 tys zł
W jakich porach dnia oglądam - 20% dzień pozostałe 80% to popołudnie, wieczór a nawet noc
Ile osób przed TV - 1-2
Ulubione programy - informacyjne, sportowe, popularno-naukowe, filmy ponadto dziewczyna czasem katuje mnie i telewizor serialami
Stać czy wisieć - stać
Jaki mam obecnie TV - Philips 21"
2. Do sypialni
Układ pokoju - 2,5m x 3,6 m
Nasłonecznienie - jak wyżej, czyli okno na wschód, różnica taka że TV stanie na komodzie na wprost okna, rolety też będą
Preferowana wielkość - 32" to max, nad marką TV się jeszcze nie zastanawiałem, "dziewczyna mi mówi kupmy za 300 zł 14" i też wystarczy" - więc proszę o dobre argument w dyskusji
Odległóść od TV - 3 m
Sygnał - UPC analog
Dodatkowo podłączone - może czasem laptop
Klasa cenowa - im taniej tym lepiej 1,5 - 2 tys to max
W jakich porach oglądam TV - sporadycznie rano a głównie przed zaśnięciem czyli późny wieczór i noc, czasem także w ciągu dnia jak się pokłócimy o to co na głownym telewizorze ma lecieć
Ile osób ogląda TV - 1-2
Ulubione kanały TV - jak wyżej
Ma stać czy wisieć - będzie stał