Jakie znaczne różnice zastosowal LG między lw4500 a 5500

lukwlkp

Member
Jakie to straszne udoskonalenia stworzył Lg miedzy TV LG LW 4500, a LW5500,zauważalne dla przeciętnego oglądacza, który jak ma czas to obejrzy sport, wiadomości i jak nie zaśnie to jakiś film i od przypadku z ciekawości zobaczy to 3D czy działa,a z czasem z braku czasu zapomina o bajerach i tv ogląda od przypadku do przypadku.
Czy opłaca gonić za nowinkami ,których de facto i tak w pełni nie wykorzystamy.
Czy jest sen dla ludzi , którzy od rana do wieczora pracują i niewiele czasu starcza na rozrywkę gonić za pseudo nowinkami, których tak oko ludzkie nie rozróżni.
Porównując to do komputera czy oko ludzki rozróżni szybkość taktowania np.: procesora 3,3 GHz i procesora 3,0 GHz.
Jaka jest różnica dla oka ludzkiego czas reakcji matrycy 2,4 ms, a 2,6 ms.
To jeżeli chodzi o odbiór sygnału.
Nadawanie sygnału . Mamy etap cyfryzacji, ale czy to co podają to te tv w pełni wykorzystują? Przecież kupiony kilka lat temu lcd czy plazma do dzisiaj jest o kilka kroków technologicznie przed tym co nadaje np.: kablówka.
Moim zdaniem kompatybilność odbiornika z nadajnikiem jest żadna i to się nie zmienia , który z nadawców wykorzystuje w pełni 3D . Jeszcze nie mogą uporać się z ful HD nie mówiąc już o fonii.
Moje pytanie jest proste jaki TV dla przeciętnego zjadacza chleba czy z wszystkimi bajerami, które nigdy nie będą wykorzystane, czy coś wypośrodkowanego.
Czy jak już na wstępie napisałem LG 5500, 570s czy wystarczy 4500,który śmiem twierdzić niczym znaczącym się nie różni od pozostałych.
Porównywałem różne Tv jeden z 3D mam w domu i praktycznie wolę swój starszy 2 letni ful led.
Co na to ludzie z branży? Będę wdzieczny za opinie.

tdx

New member
Bez reklam
no wiesz wystarczy tylko zajrzeć na stronę producenta....

LW5500 ma Smart i 2 USB MCI 600Hz i wyższy kontrast

lukwlkp

Member
I ten kontrast jest tak znaczny.
Telewizor LED LG CINEMA 3D LW4500 to połączenie innowacyjnej technologii
CINEMA 3D, inteligentnych funkcji Smart TV oraz stylowego wzornictwa. -Też ma Smart TV
Rożni się tylko Hz. Napisali by 1200Hz i tez by to niewiele zmieniło.

Ostatnia edycja:

lukwlkp

Member
Przed kompem spędzam ok. 6 do 10 godz.,także namiastka internetu jest kwiatkiem przy kożuchu,tak jak pseudo 3D. Także żadnej rewolucji technologicznej nie widzę. Jedyną znacząca rewolucją było przejście z TV czarno - białej na kolor. I to narazie przez ok. 46 lat ogladania tv przezemnie znacząca zmiana. Przejście z crt na lcd to też porażka. No może plazma dorównuje crt.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Dla mnie seria LW to taki przeciętniak, więc nie ma co się napinać na TV co kosztuje 2500zł za 42". To taki TV na którego będzie stać "każdego" a 3D to dodatkowy BONUS...
Rewolucji nie będzie dopóki technologia LCD/LED się nie zwróci. Do tego czasu będzie eksploatowana :)

lukwlkp

Member
Mam sharpa 46 830 jako jeden i szukam drugiego dlatego tak kluczę. Chciałem Lg 47lub 55 do 4-4.5tyś. Napisz Tdx co byś wybrał w tej cenie i czy warto ruszyc w górną półkę(tak na marginesie co mozna do niej zaliczyc).
Jak już napisałem z TV korzystam sporadycznie oczywiście oprócz sportu, który jest podstawą w mym repertuaże, a przyczyna prosta kiedys byłem czynnym, a teraz zostało biernym miłośnikiem sportu.
Odpada plazma, dla mnie za mocno błyszczy. Mialem krótko i zrezygnowałem.

Ostatnia edycja:
Do góry