jakie ustawienia rozdzielczości

KisielosJolos

New member
Witam was
A jak to jest kiedy do karty graficznej u mnie GF fx5200 podłączony jest na złączu d-sub monitor np. o rozdielczości 1280x1024 i tv o rozdielczości 1360x768 na złączu DVI jakie ustawienia rozdzielczości karty graficznej aby efekt na tv był najlepszy ?

korkodyl

New member
KisielosJolos napisał:
Witam was
A jak to jest kiedy do karty graficznej u mnie GF fx5200 podłączony jest na złączu d-sub monitor np. o rozdielczości 1280x1024 i tv o rozdielczości 1360x768 na złączu DVI jakie ustawienia rozdzielczości karty graficznej aby efekt na tv był najlepszy ?

Szczerze mowiac troche nie kumam pytania...
Wiadomo ze najlepsza bedzie natywna rozdzialka TV
Mozna wymusic na karcie monitor na 1280x1024 i TV 1360x768

KisielosJolos

New member
dzięki za odpowiedź

Jestem świeży więc nie wszystko jeszcze rozumiem
czyli jednocześnie karta poda dwie różne rozdzielczości do monitora i tv ok !

Ostatnia edycja:

KisielosJolos

New member
Thomson 32WE612 czy JVC AV 32 X 5

Noszę się z zamiarem kupna TV LCD więc chcę wiedzieć jak to będzie działało z moim PC jednocześnie na monitorze i telewizorze
jeśli obydwa mają różne rozdzielczości maxymalne

kaz

New member
Jeśli twój telewizor będzie miał rozdzielczość 1368x768 i będzie w stanie wyświetlać większą, taką jaka jest ustawiona na monitorze to nie będzie widać całego obrazu, tylko wycinek wielkości 1360x768.

kaz

New member
W steronikach ATI jest możliwość ustawienia parametrów dla wielu ekranów
(panel steroeania/ekran/ustawienia/zaawansowane/ekrany), potem wystarczy uaktywnić zaprogramowany ekran z parametrami dla danego monitora.
W przypadku telewizora LG 32LP1R przez DVI automarycznie zaprogramował się ekran w zakresie od 800x600 do 1360x768.

Do góry