Jakie tv 65 cali do kwoty 5000 zł

belcun

New member
Witam wszystkich zastanawiam się nad kupnem tv 65 cali cena w granicach do 5000 zł (moge wydac nawet 6000-6500 zł) nie mam preferencji co do modelu jestem otwarty na propozycje.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Około 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? głównie na wprost, ale kąty też ważne bo będzie oglądany również kuchni która będzie na lewo od TV
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z prawej strony południe/wschód na wprost południe/zachód
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Lg 55SM8500PLA
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobra jakość obrazu, przynajmniej 100Hz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: Internet WiFi
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder orange/martom odtwarzacz multimedialny
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Bardzo dużo czasem nawet 10 godz (opiekunka z dzieckiem)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
W sumie bez znaczenia, ale lepiej jakby się tak mocno nie świeciła
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Online - YouTube, Netflix,Apple tv, Disney, Max, Player, Amazon Prime TV, Canal + Online, oraz Sport ( piłka nożna, koszykówka)
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak konsola raczej wieczorami nie codziennie
17. Preferencje co do wielkości? 65"
19. Preferencje co do marki ? raczej nie
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Do 5000, ale mogę dać więcej nawet 6000 z małym plusem jak będzie tv tego warty

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli kwota nie przekraczalna to mni ledy :
  • 65MQled 85
  • 65 PML9008

Jeśli ciut dozbierasz to Oled 65 C45 LG, 65Oled769 Philipsa

belcun

New member
A co powiesz o Hisense?
I czy te mini led są sporo gorsze od oledow -oglądanie filmów w najwyższej jakości nie jest priorytetem i niezalezy mi tak na czerni, a i zdażą się że jakiś program informacyjny leci na tv przez parę godzin.
Planujesz zakup w najbliższym czasie czy czekać na jakieś promocje z okazji black friday?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To firma , ale w tej klasie TCL ma przewagę pod każdym względem.
Dla uspokojenia zawsze możesz poczekać na BF.
Ale ceny i tak masz zawsze najlepsze.

Do góry