Jakie słuchawki do Onkyo 609?

GregJamal

New member
Witam, szukam słuchawek do amolitunera Onkyo 609, uniwersalnych jeśli chodzi o muzykę i filmy,rzadziej gry. Używane glownie późnym wieczorem lun nocą. Cena do 400zl. Czy znajdę cos sensownego w tej cenie? Co myślicie np o Denon AH 310 miałem posłuchać i podobały mi sie, słyszałem o KOSS PRO 3AA, moze jakieś Grado ale nie znam tej firmy. Wiec jak ktoś znajdzie czas i podrzuci jakiś pomysł bede wdzięczny. Dzieki i pozdr

Tylu forumowiczow i nikt nie moze polecic nawet 1 pary sluchawek? 40 odwiedzin i cisza. Dziwne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

eXtremePL

New member
Nie wiem jak to się zgra z onkyo ale z mojej strony polecam zamknięte sennheisery hd380. Do muzyki super, w filmach też jest nieźle. Myślę, że warto wypróbować.

Marcel1979

New member
Mogę śmiało polecić (właśnie w nich siedzę). Kupiłem HD380 pro do swojego starego minisystemu Pioneera N93 i grały super. Teraz kupiłem ampli TX-NR609. W tym przedziale cenowym jeśli chodzi o słuchawki nic lepszego wg mnie nie ma. Do muzyki extra. Zdarza mi się też obejrzeć film i pograć. W żadnym z tych rozwiązań nie są słabe. Mają też dwie dość istotne dla mnie cechy - duże nauszniki i niedużą siłę ściskania. Dzięki temu można w nich siedzieć naprawdę długo i nic nie boli (prócz głowy, jeśli się słucha za głośno ;) ). Całe uszy wraz z małżowinami wchodzą bez problemu do środka. Wcześniej miałem KOSS'y TD65 i te się nie umywają do Sennheiser'ów.

GregJamal

New member
Dzieki chłopaki a wiec takie zakupie, sorki ze nie odp długo ale straciłem nadzieje na jakies podpowiedzi. Mam pytanie do Marcela, jak Twój onkyo 609? Jesteś zadowolony? Z jakimi glosnikami Tobie gra i jakie masz kable? Masz 5.0 czy 2.0? pozdr

Marcel1979

New member
Mam zestaw kolumn 5.0 Monitor Audio (M6 + M Center + M2). Kable na frontach i centrze Profigold BassFlex 2x4mm2, tyły Profigold BassFlex 2x2,5mm2. Ze sprzętu jestem bardzo zadowolony. Jedyne co mi przeszkadza, to to, że czasami lubię sobie posiedzieć przy kompie grając, oglądając film, czy słuchając muzyki, a mam go podłączonego do amplitunera tak samo jak TV i dekoder Astera. Kiedy moje dziewczyny chcą pooglądać TV, muszę zrezygnować ze swoich przyjemności. Oczywiście jest to kwestia odpowiedniego podłączenia, ale fajnie byłoby mieć taką funkcję, że dźwięk z TV leci z głośników, podczas gdy ja mam na słuchawkach dźwięk z kompa. :)

GregJamal

New member
ok, dzieki wielkie ja mam poki co stereo z dali concept 6 i bede jednak musial zakupic reszte do 5.0 bo mialem inne wyobrazenia z dzwiekiem i poki co mnie rozczarowuje :) pozdr

zecok

New member
Witam.
Też się stałem posiadaczem ampli Onkyo 609.
Jest to moj pierwszy amplituner, zatem powiem szczerze, chyba mnie to wszystko przerasta, zwłaszcza brak polskiej instukcji, dlatego mam wielką prośbę do życzliwego użytkownika tego sprzętu o pomoc... Jak na dobry początek ten aplituner skalibrować, ustawić itd...
Mam go podłaczonego do TV Philipsa 8404H, blu-ray Pioneer 320, jeszcze jest Cyfra+ i PC, DVD i Laptop żonki...

Do góry