Jak w temacie.
Reszta danych:
Przeznaczenie: tylko muzyka.
Rodzaj muzyki : łupanka(ale nie chodzi mi o popisywanie sie przed sąsiadami i jakieś maxymalnie podkręcanie głośności) czyli techno , dance....moze troche rap.
Odtwarzacz: PC z kartą Sound Blaste X-Fi Extreme Audio
Pokój ok 3x4.5m - 13-14 m2
Wzmacniacz/amplituner: JVX A-X400 , a jak bedzie za słaby to przerzuce sie na Denon PMA-860
Tu troche o moim wzmaku:
Najpierwy myślałem o Jamo S606/S718, ale odradzono mi , że za mocne do mojego niewielkiego pomieszczenia.
Inne które mi polecano w tej cenie:
Monitor Audio MR4 (6 Ohm , wiec nie wiem czy do mojego wzmaka są odpowiednie)
Tonsil Maestro II
Kef C5
Dodam, że jak dotąd słuchałem muzyki na mojej miniwieży i jakiś 2 samoróbkach kolumnach i 2 oryginalnych do tej wieży więc podejrzewam , że skok jakościowy bedzie duży.
No i co doradzicie w tej klasie cenowej.
Dziękuje
Dodam, że lubie jak bas jest "miekki" nisko schodzi i wysokie tony są dość dobrze słyszalne. Pasmo średnie zwykle nieco przycinam. Na korektorze wygląda to mniej wiecej jak litera na suwakach U
Reszta danych:
Przeznaczenie: tylko muzyka.
Rodzaj muzyki : łupanka(ale nie chodzi mi o popisywanie sie przed sąsiadami i jakieś maxymalnie podkręcanie głośności) czyli techno , dance....moze troche rap.
Odtwarzacz: PC z kartą Sound Blaste X-Fi Extreme Audio
Pokój ok 3x4.5m - 13-14 m2
Wzmacniacz/amplituner: JVX A-X400 , a jak bedzie za słaby to przerzuce sie na Denon PMA-860
Tu troche o moim wzmaku:
Power output: 70 watts per channel into 8 ohms
Frequency response: 5Hz to 100kHz
Total harmonic distortion: 0.007%
Damping factor: 50
Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 67dB (MC), 87dB (MM), 100dB (line)
Dimensions: 435 x 117 x 347mm
Weight: 7.8kg
Year: 1984
Frequency response: 5Hz to 100kHz
Total harmonic distortion: 0.007%
Damping factor: 50
Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 67dB (MC), 87dB (MM), 100dB (line)
Dimensions: 435 x 117 x 347mm
Weight: 7.8kg
Year: 1984
Najpierwy myślałem o Jamo S606/S718, ale odradzono mi , że za mocne do mojego niewielkiego pomieszczenia.
Inne które mi polecano w tej cenie:
Monitor Audio MR4 (6 Ohm , wiec nie wiem czy do mojego wzmaka są odpowiednie)
Tonsil Maestro II
Kef C5
Dodam, że jak dotąd słuchałem muzyki na mojej miniwieży i jakiś 2 samoróbkach kolumnach i 2 oryginalnych do tej wieży więc podejrzewam , że skok jakościowy bedzie duży.
No i co doradzicie w tej klasie cenowej.
Dziękuje
Dodam, że lubie jak bas jest "miekki" nisko schodzi i wysokie tony są dość dobrze słyszalne. Pasmo średnie zwykle nieco przycinam. Na korektorze wygląda to mniej wiecej jak litera na suwakach U
Ostatnio edytowane przez moderatora: