Jakie kolumny do

pieniążek1

Active member
Bez reklam
Trochę stary,ale jak miałbym wybierać to wolałbym Onkyo...poradzi sobie lepiej niż ten harman...ile możesz przeznaczyć na amplituner max kwotę?

montray

New member
Tak do około 600zl +/-
Może i więcej ale musiałbym sprzedać tego Harmana a i tak przekroczyłeś nieco budżet jaki miałem na calosc :)
A chciałbym być zadowolony. Także jak trzeba będzie więcej to coś pomyślę.....

GleNinja

New member
pieniążek dobrze znalazł :)

być może będzie trzeba wyczyścić wyświetlacz, i styki w pilocie zrobić, ale sam sprzęt faktycznie rewelacyjny - a w tamtych czasach THX to był full wypas :)

mors111

Active member
Bez reklam
pieniążek dobrze znalazł :)

być może będzie trzeba wyczyścić wyświetlacz, i styki w pilocie zrobić, ale sam sprzęt faktycznie rewelacyjny - a w tamtych czasach THX to był full wypas :)

bardzo dobrze

jak nie katowany piękny sprzęt i ta waga ponad 23kg i sporej mocy zasilacz 870W , dziś już takich sprzętów mało jest nowych , bardzo mało

przemko77

Well-known member
Bez reklam
- a w tamtych czasach THX to był full wypas :)

Onkyo było pierwszą firmą na świecie której amplituner miał certyfikat THX ,więc znają się na rzeczy

Chociaż jeżeli priorytetem są osiągi to najlepsza konfiguracja to CD z regulowanym poziomem wyjściowym np.Marantz i końcówka mocy np. Rotel ,Usher .Taki system ma maksymalnie krótką ścieżkę sygnałową .Dawno temu słuchałem takiej konfiguracji ,leciała płyta The Cult "Electric" - jazda niesamowita - myślałem że wyfrunę z pokoju :krol:

montray

New member
A tak zapytam, takie zasilacze beda grac podobnie czy lepiej niz ten : ONKYO TX-SR875 ? :

Wzmacniacz Marantz PM-80
Wzmacniacz MARANTZ PM7000

Chce kupic juz raz a dobrze zeby nie zmieniac nic.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Intergra by była lepsza zwłaszcza przy założeniu ,że kiedyś zmienisz kolumny na lepsze .Ten wymieniony amplituner Onkyo spokojnie napędzi kolumny JBL ,z tym że jeżeli się nie mylę masz już jeden amplituner w domu

Ostatnia edycja:

montray

New member
Tak, mam Harman Kardon 139 tylko ze przy nim to ja wogole praktycznie nie czuje basu. Musi byc glosnosc wieksza zeby sie bardziej bas odezwal...
Powiem szczerze ze moje stare glosniki 2.1 dawaly wiekszy bas i to przy niskim poziomie glosnosci.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Więc wybór integry byłby pewnie lepszym rozwiązaniem .Myślę ze dobrze by się spisały starsze modele Yamahy z serii AX ,mają bowiem niezły bas głęboki i miękki na dodatek zaletą Yamahy jest muzykalność co pewnie korzystnie wpłynie na JBL .Dobry byłby też Denon lub NAD .Idealnie by było ,gdybyś mógł wypożyczyć jakikolwiek wzmacniacz nawet słabszy i wtedy ocenisz jak to się ma do posiadanego amplitunera Harmana ,jeżeli lepiej to na 99,99% masz pewność ,że kupno wzmacniacza zamiast amplitunera to właściwy kierunek
Ewentualnie gdyby to nie dało pożądanego rezultatu ,to pozostaje "ekstremalne rozwiązanie" przedwzmacniacz+końcówka mocy

montray

New member
ok z tego co wyczytalem i znalazlem to ktory model wybrac :

Yamaha DSP-AX757SE
Yamaha ax-1070
Yamaha DSP-AX759SE

Denon PMA 720 AE
NAD C 340
Marantz 1090

Chyba ze od siebie cos jeszcze wskarzecie?

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Yamah AX-1070 dobry mocny klocek ,NAD też ale przydał by się mocniejszy a jak rozumiem chcesz sobie głośno pograć ,więc trochę watów jest potrzebnych
Denon PMA 720AE to jedna z najlepszych propozycji w swojej cenie ale bardziej bym go widział przy kolumnach np.Dali

Ogólnie jak będziesz szukać wybieraj klasyczne wzmacniacze bez dekoderów i procesorów DSP

Do góry