Jakie kolumny do

montray

New member
Witam!
Zakupilem od znajomego amplituner :Harman Kardon AVR-139

Potrzebuje waszej pomocy jakie dobrac do niego kolumny.
Mam mozliwosc zakupienia w dobrej cenie :Av850f koda
Sadzicie ze bede zadowolony?

montray

New member
Tak do 800zl i mogą być używki.

Pomysł mój nie wart zakupu? Tzn mogę tanio kupić te koda... dlatego tak myślałem.

Co mi polecisz?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Amplituner jest całkiem niezły ,Harman zapewni fajny dźwięk i myślę ze Ci się spodoba :) .Odnośnie kolumn ...no cóż są lepsze ,bo to nie w tym rzecz żeby kupić pierwsze z brzegu

montray

New member
Ja się kompletnie nie znam w tym temacie i dlatego potrzebuje pomocy.
Dotychczas słuchałem na glosnikach 2.1 i bylem zadowolony.

Teraz chciałbym coś konkretnego.
Te Koda co podałem to mogę kupić u siebie w mieście dlatego tak podałem i w dość fajnej cenie.

Pomóżcie dobrać coś innego do tego amplitunera.

Borixon

Active member
Bez reklam
No i gdzie są forumowi guru? 800zl to nie zarobek wiec cisza. Za to siano kupisz JBL e60 Mission m34 albo Tannoy M3, Klipsch F1..

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Tannoy M3 to są fajne kolumny ,ale nie nadają się do głośnego grania bardziej w tych kolumnach chodzi o przyjemność grania niż o wysokie osiągi - warto wziąć to pod uwagę
Ciekawe są też kolumny Quadral ,ogólnie brzmienie dynamiczne oparte na dobrym basie i wysokich tonach

montray

New member
W pewnym sensie zależy mi na fajnym basie.
Ogólnie sprzęt do filmów i gier.
Rozglądam się po serwisach. W piątek umówiłem się zobaczyć jbl e80. A w między czasie może coś się znajdzie.
Pozdrawiam

pieniążek1

Active member
Bez reklam
daj znac jakie wrazenia po odsłuchu...tylko wez ampli ze soba zeby nie okazał sie za slaby do tych e80

Ostatnia edycja:

GleNinja

New member
W e80 - może ci brakować troszkę góry.
Oprócz samej basówki, weź sobie jakąś muzę, gdzie będzie bardziej wymagająca góra.
Jeśli mimo nieco słabszej góry, będzie ci sie ich granie podobać - to bierz

Mają bardzo przyzwoity bas, mocy im nie braknie
Mnie osobiście najlepiej grały z Harnasiem - ale to pewnie rzecz "gustu muzycznego"

montray

New member
Napewno dam znać i poinformuje o decyzji i na co padł zakup.
Jest 7 osób zainteresowanych tymi kolumnami. Jak powiedział sprzedający "kto 1 ten lepszy".

GleNinja

New member
Moim zdaniem bardziej dopasuje się Harnaś do JBL - i będzie lepiej grać
poza tym - Harnaś ma rezerwe wysokoprądową - więc przy mocnych łupaninach - nie będzie miał zadyszki - to duży plus Harmana

pieniążek1

Active member
Bez reklam
u mnie nie ma problemu z gora...zalezy z czym polaczysz te kolumny...one potrzebuja mocy...jak tak czytam niektore opinie o tych kolumnach to mam wrazenie ze albo nigdy nikt ich nie slyszał albo grały z ampli za tysiac ktory je dusił...jakosc basu jest dobra,gora ok srednica tez...powtarzam potrzebuja prądu... absolutnym minimum dla tych kolumn to ampltuner na poziomie onkyo serii 6XX...znam te kolumny bardzo dobrze...ze wzmakiem potrafia pokazac pazur...idealne do muzyku house(ogolnie elektroniczna),rap,r&b,pop,metal,rock muzyka lat 80/90...nie sprawdzą sie w klasycznej powaznej,jazz tez szału nie robi ale da sie słuchac tragedii nie ma,folkowej itd...w filmach graja super...ogolnie do muzyki kolumny bardzo zrownowazone...

Ostatnia edycja:
Do góry