Witam Szanowne forum!
Noszę się z zamiarem zakupu zestawu kina domowego (jakkolwiek TO nazwać), trochę się orientowałem w tej materii ale cały czas jest wiele niedomówień...
Otóż:
Rzucam więć Wam drodzy koledzy i koleżanki nie lada wyzwanie A tak poważnie to jestem już bardzo zmęczony szukaniem odpowiedniego modelu, nie znam się na tym zbytnio, a nie chcę się zawieść i nadwyrężyć niepotrzebnie studenckiej kieszeni a wiadomo, że nie ma niczego gorszego od nieudanego zakupu (no chyba że ciepłe piwo ) Pokój do nagłośnienia ma ok 20-25 m^2
Pozdrawiam i czekam na pomoc...
...tylko nie mówcie że takie rzeczy tylko w Erze
Pzdr, jodgus
Noszę się z zamiarem zakupu zestawu kina domowego (jakkolwiek TO nazwać), trochę się orientowałem w tej materii ale cały czas jest wiele niedomówień...
Otóż:
- szukam zestawu 5.1
- markowego (tzn. wynalazki typu manta, easy touch odpadają)
- musi mieć wejście usb i odczytywać z niego filmy divx / xvid (więc z tego co się orientowałem sony dav-dz30 i dav-dz260 odpadają - nie odtwarzają filmów z usb...)
- musi mieć wyjście HDMI
- musi mieć wejście audio optyczne (PS2...)
- dobrze byłoby żeby miał composite/component/scart
- musi skalować obraz z DVD do FullHD 1080p
- musi czytać polskie czcionki w napisach
- musi pozwalać na zmianę położenia napisów na ekranie (głównie chodzi o ich opuszczenie - najlepiej poniżej poziomu filmu - więc samsung ht-z310 odpada
- cena max 700zł, ale lepiej gdyby było nieco tańsze (500zł mile widziane)
Rzucam więć Wam drodzy koledzy i koleżanki nie lada wyzwanie A tak poważnie to jestem już bardzo zmęczony szukaniem odpowiedniego modelu, nie znam się na tym zbytnio, a nie chcę się zawieść i nadwyrężyć niepotrzebnie studenckiej kieszeni a wiadomo, że nie ma niczego gorszego od nieudanego zakupu (no chyba że ciepłe piwo ) Pokój do nagłośnienia ma ok 20-25 m^2
Pozdrawiam i czekam na pomoc...
...tylko nie mówcie że takie rzeczy tylko w Erze
Pzdr, jodgus