Jakie 43 cale

kubaziom73

New member
Witam stoję przed pewnym dylematem do końca tygodnia muszę zakupić któregoś z Soniaków 42-43". Przeznaczenie 50/50 filmy/gry pc, odległość od tv 1,5-2m. Mam kilka modeli na oku x83c/w85c/w75c
4K mile widziane ale jak dobrze widzę to tylko x83c takowe posiada (43"). Z tego co się orientowałem zależy mi na natywnych 100hz, niskim IL, dobrych kolorach, 4k przyjemny dodatek.
Pozdrawiam i liczę na szybką, konkretną odpowiedź

ps: zakup będzie dokonywany w salonie sony center więc ze "starszymi" modelami może być problem

Ostatnia edycja:

kubaziom73

New member
@update

Model z 4K odrzuciłem zbyt duża dopłata.
W grę wchodzą kdl-43w755c/805c/807c/808c/809c jak dobrze rozumiem wszystkie mają natywne 100hz? Czym te modele się różnią i który jest najbardziej "opłacalny"?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz będzie extra:
- Sony 43 W 809 z Androidem, Kodi , MX Playerem.
- Philips 43PUS7150 z Androidem, Kodi , MX Playerem. Ten jest 4K i mieści się w granicy wyznaczonej. A ma również ambilight i kalibrację gratis.

kubaziom73

New member
Zakupiłem Sony 43W809 i jestem bardzo zadowolony. Mam pytanie gdzie mogę znaleźć optymalne ustawienia obrazu (jasność, kolory itp) jakieś recenzje, poradniki?

kubaziom73

New member
Panowie zaczęło występować u mnie takie zielone smużenie
hTvvREL.jpg
kabel raczej sprawny ponieważ podpinam nim też pc do sonego i wszystko gra. Winny dekoder od nc+?

E: Wina kabla ale bardzo dziwne skoro jak podłaczam pc jest wszystko ok tylko na dekoderze takie cyrki

Ostatnia edycja:

k_nemo

New member
W specyfikacji Sony widzę różnicę w Motionflow XR 800 Hz do 1000 Hz. Czy ma to jakieś większe znaczenie i faktycznie jest widoczne?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Do góry