Jaki zestaw Kina Domowego ?

Gignac

New member
Witam :)

Poszukuje zestawu kina domowego dla Kolegi. Jego prefernecje to przedewszystkim Filmy , sport Nc plus i Gry Ps4 ale takze szybka muzyka typu eska itd :) Pokoj jak narazie 7m2 ale za rok juz okolo 28m2 . Wybralem mu dwa zestawy ktore sa polecane.

HK AVR 161 + JBL STUDIO 230 + STUDIO 225 + STUDIO 220 + STUDIO 250P
HK AVR 161 + HKTS 65

Ktory zestaw da rade w tych i tych warunkach lepiej ? W przypadku Jbl moglby dokupic za rok 280 ale wrazie co 230 da rade ? Prosze o rady

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zdecydowanie lepszy pierwszy zestaw. Myślę, że nawet na 28m2 ten zestaw w kinie domowym sobie poradzi. W stereo bez suba w Studio 230 może brakować basu, ale jak coś można potem zmienić na Studio 280. Ja bym tylko kupił wyższy model amplitunera. Np. avr270. Na większym metrażu moc się przyda. Napisz do blackninja w sprawie oferty. Na JBL-a ma na pewno dobre ceny.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Ja bym zamienił HK AVR 161 na Denona X2000 lub X3000, ale trzeba się spieszyć bo wychodzą z produkcji. Ja mam jak w stopce i na 25 metrach grają bardzo dobrze.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Wiesiek a jak oceniasz HKTS65 w muzyce ? W miare ok ?

Bardzo dobrze. Nic nie mogę im zarzucić. Mają potencjał i moc, ale to wszystko jest kwestia subiektywna i każdy ci powie to samo .... odsłuchaj. Ponieważ ja nie miałem możliwości na podłogówki to wziąłem w ciemno właśnie 65BQ. Jak dla mnie sa super. Mogą stać albo wisieć. U mnie przód wisi, a tył stoi. Sub na BT tez jest OK. Jak dla mnie mają tez swoją zaletę bo choć są niepozorne i dyskretne to prezentują się nieźle, a jak się dołoży mocy to gościom oczy wychodzą z orbit i poszukują źródła dźwięku

Ostatnia edycja:

RafałPL

New member
Ok dzięki za pomoc. Jeszcze mam pytanie czy Jbl 230 nie będą dobrze się sprawowały na 7m2 ? I czy znacie jakieś Standy do Jbl 230 ?

Z góry dziękuje za odp.

RafałPL

New member
Ok dzięki za pomoc. A jeszcze tylko takie pytanie czy JBL 230 poradza sobie w miare na 28m2 bo kolega wiadomo będzie sie wyprowadzał a wiadomo jak to po remoncie z kaską na początku i dopiero po pół roku by zmienił na 230 ;) Jak sie będą spisywać przy 28m2 ? Powierzchnia odsłuchowa byla by gdzieś około 18m2 .

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bez suba w stereo będzie brakowało basu, więc trzeba będzie nim wspomagać. W kinie domowym będzie dobrze. Najniższe częstotliwości i tak przejmuje sub. 230 to już spory monitor.

Gignac

New member
Witam ponownie. Kolęga po nowym roku zamierza zakupić sprzęt aczkolwiek jeszcze jedno pytanie. Gdyż kupić zestaw HK AVR 370 + JBL Studio 230 + 225 + 220 + 250. I pytanie jest gdy przeprowadzi się na nowe mieszkanie gdzie salon + aneks to 28m2 kupić na przód 280 i i wtedy 230 da na tył i tu pytanie czy nie lepiej juz do tego zestawu jbl studio 260 i 235 ? Czy mniejszy centralny i sub dobrze będzie współgrał z 280 i 230 ? Chyba ze zrobi tak ze 230 sprzeda a 220 da na tył. Co myślicie o tym ? I jak wg taki zestaw 230 + 235 + 220 + 260 grałby jak na razie w 7m2 ? Nie będzie za dużo dudnienia ?

Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam.

Do góry