Jaki zestaw do małego pokoju?

rojber

New member
Witam serdecznie;)

Od razu uprzedzam, że jestem laikiem w tej kwestii;)
Otóż posiadam tv lcd i jak wiadomo głośniki montowane w tego typu telewizorach są do bani...
Zastanawiam się nad zakupem zestawu kina domowego. Jednak problemem jest mały pokój, pokój na poddaszu. Powierzchnia to tak na oko 8-10m2 z czego po jednej stronie pokoju jest skos. Tak więc nie bardzo wiem czy jest sens kupować zestaw 5.1... Może wystarczyłby amplituner i 2 głośniki? Mógłby ktoś doradzić? ;)
Dziękuje bardzo za wszelką pomoc

BruenorBH

Member
Na 12m2 mam Onkyo 507 + HKTS 60 + ps3

Postawiłem na 5.1 do kina i gier. po namyśle to uznałem za priorytet.
Muzyka, cóż da się słuchać, jak dla mnie jest nawet ok.
Na stereo nie mam przestrzeni do poprawnego rozstawienia kolumn. Dlatego pozostają słuchawki.

W kinie 110% satysfakcji...

Głośniczki małe i łatwo je powiesić.

Lecz każdy ma swoje ucho i ono powinno decydować ;)

rojber

New member
Witam;)
Remont zakońcozny więc można myśleć o zakupie sprzętu:)
Dzięki pomocy użytkownika DELFIN2012 wybór padł na amplituner Harman/Kardon HK3390. Natomiast co do głośników to waham się pomiędzy:
-JBL Northridge E20
-JBL ES20
-KEF C3

Wybór uzaeleżniam od ceny ponieważ dysponuje budżetem 2000zł a wybierajać polecane ES20 czy C3 ów budżet przekrocze. No chyba, że różnica pomiędzy E20 a ES20 czy C3 jest duża to jakoś naciągne ta gotóweczke;p Dodam, że pokój ok 10m2 a sprzęt głównie do muzyki trance i filmów (tv i komputer) no i czasem radia. Zastanawiałem się początkowo nad kinem domowym 5.1 do 2000zł ale słusznie odradzono mi tego typu rozwiązanie w zamian za porządne stereo;)

Jeśli ktoś korzysta z tego typu sprzętu lub miał z nim styczność to czekam na cenne uwagi lub komentarze.

kuras90

New member
ja mogę Ci tylko powiedzieć tyle, że też mam pokój ok 10m2 isam przymierzałem się do kupna tych KEFów ale ostatecznie wybrałem podłogówki. Ale znajomy je kupił, też ma pokój ok 10m2 i muszę przyznać, że grają bardzo fajnie. Z tym, że on ma 2 na przodzie, 2 na tył i suba do tego.
Więc jeśli budżet Ci na to pozwoli to śmiało możesz sobie zrobić taki zestawik, niekoniecznie 5.1, ale 4.1 tak jak to zrobił mój kumpel, bo sprawuje się na prawdę przyzwoicie

Do góry