Jaki TV wybrać?

Zabik1985

New member
Witam
Mam dylemat w sprawie wyboru TV do salonu. Otóż zastanawiam się nad:

Telewizor SONY XR-75X95K​

Telewizor SONY XR-77A83K​

Telewizor SAMSUNG Excellence Line QE75QN800BT​

Telewizor SAMSUNG QE75QN91B​

Chciałbym zaznaczyć, że Tv oglądam głównie wieczorami. Ogólnie lubię obraz z dużą ilością koloru (przejaskrawiony). Oglądam głównie kanały tv z dekodera nc+ oraz filmy i seriale z Netflixa i innych platform streamingowych . Co więcej??? duuuużo u mnie w domu piłki nożnej. Poproszę szanowne grono o rekomendację. Obecnie posiadam Sony 65XG9505.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oled Tv - jest jednak na pierwszym miejscu - 77A80j
TCL 935 to telewizor roku w Europie w klasie cena do jakości.
No i masz w specjalnej cenie dla członków forum razem z pakietem.
Świetny model.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Te różnią datą produkcji - J zeszłoroczny , K tegoroczny.
A ile masz max kasy ?

luck76

Well-known member
A jak w porównaniu z tymi modelami co napisałem wypadają TV TCL 75C835 lub TCL 75C935???
Tak jak napisał @kiki - ceną na pewno
mogą konkurować, chociaż pojawiające się okazje na nowy q91b ~10 tys PLN pokazuje, że cena-jakość już nie do końca. Zarówno q91b jak i x95k w kwestii przetwarzania obrazu biją C835 i C935 z prostego powodu - procesory i oprogramowanie. To trochę tak jak kupowanie Dacii z katalogu, bez jazdy próbnej i zapoznania się z opiniami użytkowników. Dacia może mieć ten sam silnik co Renault, ale z inną skrzynią biegów i z innym wyposażeniem. Sony cenowo niestety przegrywa sprawę. Super tv ale cena z kosmosu. Gdybym miał wydawać kasę za jaką stoją na półkach, brałbym x90k. To optymalny wybór. Jak nie postawisz obok x95k to nie poczujesz różnicy, a na pewno unikniesz problemów z softwarem, HDR i dolby atmos, jeśli korzystasz.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na pierwszym miejscu wybrałbym Oled TV Sony.
Pierwszy pomysł - mówią że najlepszy.

luck76

Well-known member
Na pierwszym miejscu wybrałbym Oled TV Sony.
Pierwszy pomysł - mówią że najlepszy.
Jeśli nie masz obaw o wypalenia (seria a8Xk nie ma heatsinka) to jest Ok. Na szali w x95k masz z jednej strony duuuuużo jaśniejsze kolory a z drugiej blooming typowy dla miniled.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie każdy ma obawy powidoków.
Mam Oledy kilka lat i nie mam straszących powidoków.
Jakość bezkompromisowa.

Do góry