No cóż już 3 dni czytam posty w podobnym temacie ale żaden nie pasuje do moich oczekiwań. Zatem proszę o pomoc:
Zdaję sobie sprawę z dość skomplikowanych oczekiwań, ale wierzę w siłę tego forum.
Niech moc będzie z tym komu uda się coś sensownego mi zaproponować.
Pozdr.
mjedi
- cena ? ok. 1500 zł
- odległość od ekranu ? 2 - 2,5 [m]
- jak słońce świeci w pokoju ? z boku południowa strona, są średnio ciemne rolety
- Jak duży jest pokój ? sypialnia, oglądanie tylko z łóżka: 2,7 x 3,5
- jaki masz obecnie telewizor? w sypialni 14" CRT, w "salonie" 29" CRT
- jakie programy najczęściej oglądasz? filmy, info, bajki, natura, radio z nTV
- więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
- preferowana wielkość telewizora? 32"
- preferowana marka ? bez znaczenia
- czego nie lubisz w telewizorach? rozmycia na przewijających się banerach z tekstem, dziwnych irytujących dodatkowych odgłosów przy cichym oglądaniu, nienaturalnych przebarwień
- jakie urządzenia będą podłączone ? obecnie naziemny analog i DVB-T oraz DVD, wkrótce przez transmiter sygnału AV - SAT nTV, synowi chciałbym z laptopa włączać gry lub obejrzeć z żoną jakiś film z DivX'a, a w przyszłości kupię synowi i sobie
konsolę
- ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? TV 85%, reszta 15%
- jakimi złączami ? DVD - Euro, SAT nTV (jak transmiter będzie miał) - HDMI, komputer ma wyjście DVI - HDMI, naziemna analog i DVB-T po koncentryku, slot karty SDHC mile widziany aby zdjęcia pooglądać,
- jaki masz sygnał ? naziemny SD i DVB-T zarówno mpeg4 (PL) jak i mpeg-2 (CZ - czeski), nTV - HD, mogę mieć kablówkę, ale dopiero jak przejdą na cyfrowy sygnał.
- ile programów HD ? tyle ile nTV daje
- ma stać czy wisieć ? stać na komodzie, która jest wyższa o około 50 cm od linii moich oczu gdy leżę w łóżku, co może mieć znaczenie przy kątach widzenia w pionie. W poziomie nie ma znaczenia, bo TV oglądane będzie tylko z łóżka.
Zdaję sobie sprawę z dość skomplikowanych oczekiwań, ale wierzę w siłę tego forum.
Niech moc będzie z tym komu uda się coś sensownego mi zaproponować.
Pozdr.
mjedi
Ostatnia edycja: