Jaki tv pod PS4 PRO i PC do 2500 zł?

Dayziak

New member
Jako nowy użytkownik witam pozostałych forumowiczów. Tak jak w temacie poszukuję tv do PS4 PRO, na stałe będzie podłączony także komputer, tv ma pełnić funkcję drugiego ekranu do oglądania filmów czy Netflixa. Pojawiłem się na forum bo popełniłem pierwszy duży błąd, tv już zakupiłem i niestety padło na lg 55uk6950plb, mając bardzo podstawową wiedzę na temat telewizorów wybrałem ten model nie wiedząc, że istnieje takie coś jak matryce rgbw, (dla mnie rozdzielczość to zawsze była rozdzielczość a tu takie cuda :( ). Możliwe, że uda mi się sprzedać ten tv i tym razem wolę poradzić się osób bardziej zaznajomionych z tematem. Jakie modele polecacie? Czy Samsung ue55mu6172 to nadal bardzo dobra opcja czy pojawiły się w tym roku ciekawsze modele w tym zakresie cenowym? Poszukuje czegoś z prawdziwym 4k i podstawowym HDRem, fajnie jakby matryca była VA nie IPS chociaż wiem, że w tym zakresie cenowym będzie ciężko, jeśli chodzi o wielkość interesują mnie tv 55 calowe.

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie cenowej masz bardzo dobre modele :
- TCL 55C70 za 2499 zł
- LG 55Sk6500 za 2199 zł
- TCL 55DP 660 za za 2450 zł
- Philips 55PSU7303 za 2699 zł

Dayziak

New member
Zdecydowałem się jednak trochę dołożyć i biorę Samsunga ue55nu8052, nietrafiony zakup LG spróbuję sprzedac, niestety będą straty ale przynajmniej kara na przyszłość żeby lepiej z tematem się zapoznawać 🙂

wisnia723@wp.pl

New member
Witam. Podłącze się do tematu. Poszukuję telewizora 50 cali z podobnym przeznaczeniem tj. PS4, Netflix, kablówka. Praktycznie zdecydowałem sie juz na LG 50UK6500 ( z informacji znalezionych w necie ma matrycę VA i diody RGB). Ale wpadl mi w oko jeszcze telewizor Philips 49PSU6561 z matryca 120hz, ale trochę starszy bo z 2016 roku no i kilkaset zlotych droższy. Max budżet to 2500 zl. Który z tych telewizorów będzie lepszym rozwiazaniem? Może jeszcze coś innego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz LG 50UK6950 za 2199 zł , TCL 49C7026 za 1999 zł , więc mieścisz się w klasie .
Masz modele z extra wyposażeniem.
Android 8,0
WTyczki
Uchwyt
Kalibracja
Pilot głosowy
Google Assistant
ALexa
Kodi 18 V beta 5
Dostawa
MxPlayer
Czyta wszystko, obsługa głosem.

wisnia723@wp.pl

New member
Dziękuję za poradę. Popatrzyłem jeszcze na telewizory w MM i zamówiłem Philipsa 50PSU7303. Niestety przyjedzie dopiero w przyszłym tygodniu więc musze poczekać, ale warto bo telewizor wygląda super. Z tego co czytałem będzie go trzeba skalibrować więc od razu proszę o info jak mogę takie ustawienia otrzymać.

Do góry