jaki TV? LE40A656 A1 czy LE40A615

tolek_85

New member
Witam serdecznie, to mój pierwszy post, lecz nie pierwszy TV i chciałbym spytać o fachową pomoc w wyborze TV.
Może zacznę od najważniejszego, kwota, oraz do czego będzie słóżył.
Wiec kwotą jaką dysponuję, to niewiele ponad 3000 zł.
Co będzie oglądane?
Cyfra +, "n" oraz podłączona konsola PS3.
Dlatego z mojej strony mam następujące wymagania.
3 porty HDMI
TV musi być Fill HD
przekątna 40 cali, odecnie mam HD READY 37 również samsunga, ale okł ponad 2 lata a mam mozliwość zmiany TV(babcia chce mój stary:D)
kontrast okł ponad 40.000 oraz złacze usb, aby wygodnie oglądać zdjęcia.
Proszę was serdecznie, który TV polecacie bardziej, oraz ewentualnie którego wziąźć pod uwagę?
pozdrawiam

zoltan

New member
tolek_85 napisał:
kontrast okł ponad 40.000 oraz złacze usb, aby wygodnie oglądać zdjęcia.

Z tego co znalazlem w necie to LE40A615 nie spelnia tych wymagan, natomiast LE40A656 tak. Wiec decyzja powinna byc prosta. Nie wiem dlaczego wogole wymieniles tu LE40A615 skoro nie ma tego co ty bys chcial.

tolek_85

New member
no ok, on ma 35 tys., a wymieniłem go po to, żeby mi ktoś, kto sie ZNA na tym, mógł mi podpowiedzieć, czy brać go pod uwagę, bo jest to całkiem nowy model. Wiadomo, co nowe, wcale nie znaczy lepsze. Dlatego pytam ludzi, co wybrać spośród tych dwóch. Dodam jeszcze, że budżet powiększył mi się do 4 tyś zł, wiec moge rozważyc inne modele.

tolek_85

New member
dalej nikt nie jest w stanie się wypowiedzieć?
Model juz mam upatrzony, takze juz jestem zdecydowany na serię 656. Tylko wyskoczył kolejny problem. Mianowicie, jutro jak nie będzie na stanie sklepu 656 (bo obiecali, że już będzie) to mam mozliwosc zamówienia w hurtowni (cena minimalnie mniejsza) model 656 ale z dopiskiem A1. I nie wiem czym się różni z i bez tego A1? czy ktoś zna róznice?? ponieważ na stronie producenta, nie ma ani słózwa wymienionego na ten temat.
Proszę zatym przynajmniej o wymienienie różnic, poniedzy LE40A656 a A656A!? plis...

DAN PL

New member
Niczym się nie różnią, powiem więcej to są dokładnie te same modele tylko różnie opisane, niektóre firmy ignorują dopisek A1 i tyle.
Poszukaj na forum już gdzieś ten temat był poruszany.

mare37

Banned
i naucz się pisać poprawnie, bo od tych błędów ort. to aż mdli..jak taki człowiek ma się znać na sprzęcie jak pisać nie potrafi..lepiej sobie kup crt :)

tolek_85

New member
dobra alfo i omego, daruj sobie taką wypowiedź.
No dzisiaj przywiozłem LE40A656A1F. Zgłupiałem z tym oznaczeniem, bo na stronach różnie pisze, że ma 3 HDMI, nie jest nic wspomniane o USB. A to jest wygodne w przeglądaniu zdjęć. W niedługim czasie opiszę parę słów o nim. Powiem na dzień dobry tylko tyle, że w porównaniu z poprzednim le37S71B obraz ok., jest lepszy, oczywiście mowa tu o HD. Kolory itp. Lecz jakoś dziwnie z jego płynnością, obraz jest jakby sztuczny. Dziwny efekt, nie wiem jak to opisać, w starym obraz był jakby płynniejszy, bardziej naturalny. W tym 656 nie mówię o smużeniu tylko dziwnie obraz leci. Niebawem powiem coś więcej o nim jeżeli chcecie. W każdym razie, z tym A1f czy bez, faktycznie nie ma żadnych różnic.
Pozdrawiam.

woocio

New member
tolek_85 napisał:
Lecz jakoś dziwnie z jego płynnością, obraz jest jakby sztuczny. Dziwny efekt, nie wiem jak to opisać, w starym obraz był jakby płynniejszy, bardziej naturalny. W tym 656 nie mówię o smużeniu tylko dziwnie obraz leci. Niebawem powiem coś więcej o nim jeżeli chcecie. W każdym razie, z tym A1f czy bez, faktycznie nie ma żadnych różnic.
Pozdrawiam.
Testowałem ten telewizorek gdy wybierałem sprzęt do ps3 ... i niestety po odpaleniu Medal of Honor odechciało mi się ... i kupiłem Sony 40" X3500. Więc niestety nie wydaje ci się tylko obraz taki jest :(

mare37

Banned
jaki ma byc obraz?? bardzo dobry jest..trzeba sobie doinstalowac poprawke firmware a nie narzekac..poustawiac odpowiednio..nie musisz ogladac na ustawieniu 100Hz maks jak sobie chcesz w gierki pograc..bedziesz mial plynnosc
a Tv oczywiscie ma USB

wis38

New member
37a656

Kupiłem w październiku sprawuje się ( odpukać) bez błędnie. Zarówno obraz jak i dźwięk . Jpg w HD 1900x1200 po USB rewelka. Wykonałem lekką korekcję ustawień wg testu Burosch. Widocznie lekkie smużenie podczas tenisa, piłka nożna w wykonaniu polskiej reprezentacji bez smużenia :( przeciwnicy jakby mają więcej kopa i lekko smuży:) ale po jednym Hajnekenie już tego nie widzę. Wkrótce podłączam nbox to napiszę co widać na "HD" . Ogólnie TV można brać w ciemno tym bardziej że jest już grubo poniżej 3000zł ( tyle za niego dałem) a jego wygląd jest najmilszy oku ze wszytkich. Test 40A656 był w AudioVideo chyba wrzesniowy Nr i wygrał z innymi TV 40".

Do góry