Jaki TV głównie do piłki nożnej do 3000 pln?

elminsterrr

New member
Witam

Bardzo proszę o poradę doświadczonych użytkowników. Zasugerujcie proszę jakieś modele. TV będzie potrzebny

głównie do oglądania piłki nożnej w HD i filmów. Najważniejsze, żeby na 100% nie było widocznego smużenia.

Budżet: 3000 pln (max 3500)
odległość od ekranu ? 3,75 m
jak słońce świeci w pokoju ? okno od południa, TV bokiem do okna, okno posiada rolety
Jak duży jest pokój ? 4,3 x 4,5
jakie programy najczęściej oglądasz? Cyfra+, głównie mecze, czasem filmy, a na nowym mają być mecze w HD + filmy w HD
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? 50% w dzień i 50% wieczorem
wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez ? światło
wolisz obraz ostry czy łagodny ? ostry
preferowana wielkość telewizora? 46"
preferowana marka? samsung, panasonic
jakie urządzenia będą podłączone ? ps3
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ? na wprost
czy ważne jest wifi ? nie
czy będziesz korzystać z widgetów ? nie
czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? nie
czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? tak
ma mieć 3D? obojętne
ma mieć slot na karty SD ? obojętne
jaki masz sygnał ? dekoder PVR od Cyfry + do obsługi HD
ile programów HD ? 5
ma stać czy wisieć ? stać
ile godzin dziennie ma grać telewizor ? 4-5
ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2

fosciu

Member
Elminsterrr w związku z tym że jestem wielkim fanem piłki nożnej:p miałem ten sam problem co Ty, również cyfra + oraz mecze w HD:D
Widzę że interesują Cie głownie dwie marki Samsung i Panasonic (to chyba dobry kierunek)....
Ja w ostateczności zakupiłem Samsunga 40d6500 za 3100zl na którego nacisk kład mój Ojciec. Jeżeli chodzi o oglądanie relacji sportowych to powiem tyle, jest DOBRZE (ale bez rewelacji).
Samsung UE40D6500 kontra Sony KDL-40EX720 | TV TEST według tego testu w rozdzielczości dynamicznej wyciąga 750 lini, jeżeli chodzi o liczby trochę mało (800-850 ponoć to minimum) ale jeżeli o odczucia subiektywne HD mecze wyglądają jak pisałem dobrze:)

Jeżeli głównie odemnie zależałby zakup to stawiałbym na Panasonic TX-P50G30 E w Neo24 można go dostać za 3423,99 zł no i 50CALI to też ważne ponieważ twoja odległość od tv wynosi 3,75m

elminsterrr

New member
@ kiki

Dzięki za zwrócenie uwagi na ten model wśród plazm. Przyjrzę mu się uważnie.
A jeśli zostałbym jednak przy LCD to są jeszcze jakieś sprawdzone przez innych, godne polecenia modele, które spełniają moje warunki?

Mylagos

New member
Moim zdaniem dobrym pomysłem byłby Sony 46EX500. Cena może przekroczyć 3000zł, ale obraz jest tego wart. Posiada on 100Hz więc zapewni odpowiednią płynność obrazu przy oglądaniu meczy.

Do góry