Jasne, że się nie da. Z 2,5 metra to i na 55" nie zauważysz różnicy.
Pozdrawiam,
nie wiem o czym pisze masta ale widać różnice gołym okiem - jeśli masz materiał fhd i hd dla porównania oczywiście; a już całkiem jeśli grasz w gry które obsługują FHD wtedy różnica jest druzgocąca!
w tv reklamuja jakies tv 32 fullhd za niecaly tysiaczek tylko nie przyglądałem sie zbytnio reklamie...
Co do wyboru tv może Samsung 32EH5000 (tu też czytałem że niby 16ms ... niżej pisza że 20ms)
Samsung UE32EH5000/ UE40EH5000 (EH5000) LED TV Review
bądź Samsung UE32EH5300
Input lag 16ms compared to lag-free CRT
Full 4:4:4 color reproduction: Yes, with “PC” input label
pobiegaj po sklepach może coś Ci wpadnie w oko ;0
Edit:
Masta puść se gierkę na rozdzielczości 1280x720 a potem na 1920x1080 to zobaczysz różnicę Oczywiście przy konsolach obecnej generacji w 95% wystarczy hd-ready, ale fullhd przydaje sie np. gdy korzystamy z tv jako monitora do PC.
Jeszcze spytam czy jak TV ma 100hz to da się to zauważyć w grach?
Znalazłem LG lh3000 42 cale na allegro ale używkę za 1150zł. Opłaca się kupować używany telewizor? Czy przez 3 lata obraz dalej ma taką samą jakość ?
Jest też nowy lh3000 32 cale za 980zł. Co możesz jeszcze powiedzieć o swoim telewizorze? Jakość obrazu? Po co kupować samsunga za 1120zł też 32 cale jak można mieć takiego samego lg za 980zł którego jeszcze ktoś ma i może mi o nim coś powiedzieć.
Wielkie dzięki za odpowiedź. To mnie właśnie trapi że 32 cale może być trochę za mało chociaż grałem u ciotki i było tymczasowo ok. Dlatego starałem się poszukać czegoś większego ale jak za tą cenę mogę się pewnie "przejechać". Pewnie 32 cale jest podpisane na mnie jak wyrok . Nie jestem w stanie wycisnąć ani grosza więcej na TV a muszę kupić jeszcze ps3. Także dzięki wszystkim za pomoc. Czasem się jeszcze odezwę jak coś znajdę.