Jaki TV do prezentacji?

QBAelectric

New member
Witam,

Przepraszam jeśli nie w tym temacie ale jeszcze nie ogarniam.

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego TV do wyswietlania prezentacji po LAN.

Poprzedni Tv Toshiba 40L5435DG zakończył już swój żywot.

TV ma znajdowac sie w salce ok. 25m2.

Idea jest taka by osoba wrzucala prezentacje do odpowiednio udostepnionego katalogu na serwerze, lub bezpośrednio do Tv. (?)

TV oczywiscie podłączony pod Ethernet w sieci firmowej.

Poprzedni TV byl 40', byl wystarczajacy.
Nie ma specjalnych wymagan co do dzwieku czy jakości, ma wyswietlac proste prezentacje lub krotkie filmy, wszystko po sieci.

Z Gory dziekuję za pomoc.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
I większy tym lepszy.
Większy się mieści ?
Ile osób zasiada na prezentację ?
Ile masz max kasy ?

QBAelectric

New member
Sprzet mnie bardzo zainteresowal, niestety nie moge sie doczytac jak to bedzie wygladalo w praktyce.

W firmie nie ma Wi-Fi, wszystko odbywa sie po Ethernecie.
Jak bedzie wygladalo wyswietlanie filmow czy prezentacji z punktu widzenia obsługi?
Czy bedzie udostepniony na serwerze np. katalog czy to materialy beda przesylane bezposrednio do tv?.

Niestety nie jestem obyty w tych sprawach, zlecono mi poszukanie takiego sprzetu i pewnie bede musial sie znac na obsłudze.

Czy ktoś z Was uzywa tego modelu lub podobnego do tego typu rzeczy?.

QBAelectric

New member
Wiekszy sie zmiesci ale nie ma takiej potrzeby, mysle ze 50' to max. To jest pomieszczenie z automatami vendingowymi, jedne osoby wchodzą inne wychodzą, prezentacja bedzie sobie leciala w kolko przez 24h.

Najbardziej interesuje mnie sama obsluga, wrzucanie prezentacji i filmikow, jak to sie bedzie odbywac. Musi byc przez Ethernet.

Petru23

Banned
Na tv powinna być aplikacja do zarządzania. Możesz na niej ustawić materiał do wyświetlania łącznie z interwałami dla wyświetlanego materiału ładując materiał z usb czy też przez sieć do tv. Tak to na PC masz narzędzie admina i zarządzasz treścią każdego z podpiętych Tv. Montowałem kiedyś takie po hotelach czy instytucjach/muzeach. Wszystko ustawiało się na notku dla każdego tv z osobna lub dla stworzonych przez siebie grup (dla np pięter, sekcji). W zależności od klasy tv różne były możliwości. Typowe hotelówki miały ograniczone możliwości zarządzania w stosunku do biznesowych wyświetlaczy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Szczerze , jeszcze nigdy nie widziałem telewizora do prezentacji 40".
Niestety nie kupisz żadnych dobrych modeli w tej wielkości. Są tylko modele budżetowe.
Najmniejszy firmowy bardzo dobry model to Philips 43PUS9245 za 4099 zł z pakietem.

Do góry