Jaki TV do gier PC ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Lekko się już pogubiłem.
Napisz proszę jeszcze raz jakie masz warunki j jaka klasa cenowa?
Wygląda na to że zmieniłeś preferencje ?

dune2

New member
Bez reklam
Lekko się już pogubiłem.
Napisz proszę jeszcze raz jakie masz warunki j jaka klasa cenowa?
Wygląda na to że zmieniłeś preferencje ?

Przyznam ze sam sie juz pogubilem ale sprobuje opisac sytuacje.
A wiec mam w domu 46 calowy Sony Z5500 i jestem z niego bardzo zadowolony.
Podlaczam do niego (przez hdmi) laptop asusa G53J (ma dobra karte graf) i gram we wszelakie gry.
Zetka sprawuje sie doskonale ale sila rzeczy jak gram to nie moge ogladac programow w tv.
Dlatego postanowilem kupic drugi TV ktory bedzie uzywany przede wszystkim do gier PC (czasem tez do filmu lub sportu w 3d)
Gral bede glownie na laptopie ale niedlugo zmienie takze podstarzaly stacjonarny PC i mile widziane gry w wysokiej rozdzielczosci wiec TV powinien miec dobra jakosc.W planie takze zakup PS3.

Poczatkowo myslalem o starym ale jarym Sony ex500 ale zanim sie zdecydowalem to 46tki zniknely ze sklepow.Nie bralem bo nie wiedzialem czy chce 40 czy 46 cali ale juz jestem pewien ze 46.
Moze i dobrze sie stalo bo z czasem stwierdzilem ze jak juz wydawac te pare tys. to warto miec tv z 3d.Wiem ze 3d to bardziej komercja niz komfort ogladania ale czasem fajnie zobaczyc mecz lub film w 3d.Pierwszy wybor padl na Sony ex720 ale z tego co wyczytalem ma on slabe katy a to dla mnie bardzo istotna sprawa bo jestem w tej kwestii na tyle wrazliwy ze nawet monitory jak kupuje to tylko MVA/IPS.
Do tego w Sony 3d jest "takie se".Jako ze wyzsze modele Sony sa juz za drogie zaczalem sie rozgladac za czyms innym.I tu przyciagnal moja uwage 47calowy LG LW570s.
Ogladalem go w sklepie i odbior mi sie podobal a 3d pasywne robi wrazenie.
Do tego LG sypie promocjami typu 7 par okularow i blu ray gratis a wiec nic tylko kupowac.
Jednak po analizie forum tego oraz zagranicznych wyczytalem ze modele LG z serii LW maja wysoki input lag.Faktem jest ze nie bede gral po sieci ale nie wiem czy owy input lat nie przeklada sie na komfort grania takze w trybie single.Dlatego tez nie uzyskawszy nigdzie jednoznacznej odpowiedzi zaczalem szukac innych tv.
Obecnie zastanawiam sie nad Samsungiem D6500/D6750 oraz ciagle nie skreslam ostatecznie Sony ex720.
Boje sie jednak ze wspomniany samsung i sony maja tez wysoki input lag a nie moge nigdzie znalesc jakiegos spisu z podzialem na tv z wysokim i niskim input lagiem.
Nie ukrywam ze najbardziej ufam firmie Sony a oczarowal mnie LG jednak Samsung tez mi sie podoba wiec jestem otwarty na propozycje.
Tylko jaka miec pewnosc ze wybrany model bedzie sie spisywal w grach PC i ewentualnie konsolach jak wszedzie sa sprzeczne i wybiorcze dane.Na zachodnich forach podaje sie ze input lag skresla LG (wynosi 90ms) a inni pisza ze wynosi 20ms i jest to dobry wynik.
Oszalec mozna dlatego bede wdzieczny za jakies wyjasnienie.

Ostatnia edycja:

dune2

New member
Bez reklam
Temat dalej aktualny wiec jakbys Kiki mogl cos podpowiedziec to bede wdzieczny.
Innych podpowiedzi tez oczywiscie chetnie przyjme.

don111

Banned
LG mają input lag niski tylko trzeba ustawić oznaczenie złącza hdmi gdzie jest podpięty pc/konsola jako "PC", ewentualnie przełączyć w tryb "gra", tylko tu jakość obrazu jest taka sobie

dune2

New member
Bez reklam
Dzieki za info.
Wiesz moze gdzie znajde jakis wykaz lub test tv podzielonych na te z niskim input lagiem i wysokim ?
Byloby mi latwiej dokonac wyboru.

Do góry