Jaki TV 55 cali do salonu

arko85

New member
Witam,
Im więcej czytam tym bardziej się zastanawiam który 55 będzie lepszy. Już prawie sie zdecydowałęm na LG 55SK9500 ,ale może lepiej wziac Sony XF90 czy może nie warto przepłać i wziąć Samsunga NU8002, albo poczekać i LG oled B8:?:.

Obecnie mam UE32F5300 . Tv jest oglądane jest z odległości 2,5-2,8m. Planuje coś do 5K PLN.
Może ktoś doradzi?:blagam:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli planujesz do 5 tyś to brałbym zdecydowanie Oled 55"
Toshiba 55X93
LG 55B8
Philips Oled 803
Jak będziesz niebieski wszystkie w specjalnej ofercie i jeszcze z pakietem gratisów.

kissmen

New member
Mam ten sam dylemat co kupić Philips 55Pus8303 - Panasonic 55FX780E - Samsung Nu8072? Ambilight fajna sprawa, ale nie biorę pod uwagę w ocenie. Chodzi mi o najlepszy odbiór, czerń, kontrast brak bandingu i cloudingu. Czytam te testy i jestem coraz bardziej głupi, a te modele są w podobnych cenach. Oled odpada, bo do telewizora będzie podłączony PC i to pewnie dłużej niż normalna TV. Rozważam jeszcze Qled, ale najtańszy Qled 55" jest taki sam albo nawet i gorszy niż 55NU8072 jeżeli dobrze zrozumiałem te wszystkie testy. Koledzy pomożecie ?

kaper.1981

Member
Bez reklam
Mam ten sam dylemat co kupić Philips 55Pus8303 - Panasonic 55FX780E - Samsung Nu8072? Ambilight fajna sprawa, ale nie biorę pod uwagę w ocenie. Chodzi mi o najlepszy odbiór, czerń, kontrast brak bandingu i cloudingu. Czytam te testy i jestem coraz bardziej głupi, a te modele są w podobnych cenach. Oled odpada, bo do telewizora będzie podłączony PC i to pewnie dłużej niż normalna TV. Rozważam jeszcze Qled, ale najtańszy Qled 55" jest taki sam albo nawet i gorszy niż 55NU8072 jeżeli dobrze zrozumiałem te wszystkie testy. Koledzy pomożecie ?
Rozważał bym nu8072 lub Panasonic fx780 choć w tym rozmiarze będzie miał ipsa.

arko85

New member
Chce Playstation 4 podpiąć pod ten TV i boje się trochę Oled żeby się nie wypalił. Kontrast zarąbisty, ale jest to stosunkowo nowa technologia jeszcze i jest trochę negatywnych opinii. Ludzie piszą o jakiś pionowych pasach i problemach z szarością, martwych pikselach po 2 latach. Boje się tego ze wydam tyle kasy i nie będę zadowolony.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Poczytaj sobie o tych wszystkich problemach i je przy zakupie sprawdź. Jak dużo grasz to oleda sobie odpuść jak 1h dziennie to śmiało możesz brac.

Alf2

New member
Ja martwy piksel (czarny, nie świecący) odkryłem po 2 dniach od zakupu oleda.
Jestem w stanie go zauważyć tylko na czerwonej planszy testowej, mocno się wpatrując.
Czy mi to w czymś przeszkadza, poza świadomością, że moja matryca 4k ma jeden sub piksel niesprawny? Nie.
Cieszę się wraz z rodziną super obrazem i już plansz testowych nie włączam[emoji6]

Do góry