Jaki TV 42"

adam1555

New member
Witam

Bardzo prosze o pomoc w wyborze TV, zdecydowałem się na 42"

Koszt do 3600zl
Odległość od TV 2,5 do 3 m
Pokój średnio nasłoneczniony (okno od zachodu)
Platforma - Cyfrowy Polsat
Czasem będzie podłączony PC do grania, divx-ów
średnio 70% TV / 30 % PC

Byłem zdecydowany na plazmę Panasa P42S10, jednak czytałem, że jeśli bedzie podłączony PC, lepiej wybrać LCD ze względu na obraz statyczny którego plazma nie lubi, i tutaj zastanawiam się nad Philipsem 42PFL8404H lub LG LH5000, bardzo prosze o radę? Może jest jeszcze jakis TV godny polecenia? Z góry dziękuję za pomoc

adam1555

New member
hm...

tak siedzę od 2 dni, czytam, czytam i czytam.........juz sam nie wiem :D, ale widzę że nie tylko ja mam taki problem :) widze że dużo pozytywnych opini maja również Sharp LC-40LE700E i Toshiba 42ZV635DG

jeśli jeszcze coś moge dodać to TV będzie używany o każdej porze dnia, raz w dzien raz w nocy, poza tym nie wszyscy widzowie będą siedzieć na wprost TV, w najgorszym wypadku będzie to 2,5 m i kąt około 40st

więc bardzo prosze o pomoc który TV wybrać na moje warunki

Panas P42S10
Philips 42PFL8404H
LG LH5000
Sharp LC-40LE700E
Toshiba 42ZV635DG

Ostatnia edycja:

Kris1987

New member
Ja wlasnie mam Toshibe 42ZV635DG i mam podłączoną do PC i właśnie pisze teraz na niej i siedze około 1 metra od niej i rewelka jak dla mnie (strony internetowe, gry o filmach nie wspomne) warto kupić ten TV bałem się ale jednak niepotrzebnie bez problemu radzi sobie jako MONITOR:) tylko aby było naprawde dobrze proponuje dać 120DPI bo 96 to za mało:) a tak to obraz żyleta:D no i zaopatrzć się w klawiaturę i myszkę bez przewodową:D jeśli ktoś chce grać na kompie lub podłączyć konsole. Bo pisane jeszcze ujdzie ale gra z około 1 metra od ekranu torche męczy:D szyja boli:D hehe

Ostatnia edycja:

adam1555

New member
wielkie dzięki za pomoc, więc zdecydowany jestem na tą Toshibe, jeszcze jedno pytanko aby nie zakładać nowego tematu, czy dostępna jest, lub czy wogóle będzie dostępna wersja z podświetlaniem LED 40SV ?

Do góry