Witam
Przede mna zakup TV, bardzo bym prosił o doradzenie. Duzo czytałem ale nie wszystkie zmienne w innych ankietach były takie jak u mnie i dalej mam metlik.
1. odległość od ekranu? 2,5 - 3 m
2. jak słońce świeci w pokoju? okna na zachód, zasłony w oknach
3. Jak duży jest pokój? 3,5 x 4,5 m
4. Preferowana technologia: LED/Plazma (chyba bliżej mi do LEDa bo bedę także ogądał sporo w dzien przy swietle, moze czasami internet/ps3, jak sprawuje sie plazma do ps3?)
5. jaki masz obecnie telewizor? obecnie brak bo się popsuł
tymczasowo 21 cali stary trilux..
6. jakie programy najczęściej oglądasz? Sport (i na tym mi głównie zależy) oraz filmy (te z ważne)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Raczej wieczorem (ok 70%)
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: Raczej bez światła
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? Raczej matowa
11. preferowana wielkość telewizora? Zastanawiam się pomiędzy 40 a 46 cali, wolalbym wiekszy ale ceny czasami zaporowe.. a powyżej 46 żona mi nie pozwoli
12. preferowana marka? Samsung, Panasonic, Philips - chyba ze polecicie coś innego
13. czego nie lubisz w telewizorach? Powolnej zmiany kanałów, Buczenia, Szerokiej obramówki wokoło ekranu, smużenia(!)
14. jakie urządzenia będą podłączone? PS3, CYFRA +, czasami laptop, czasami Pendrive, w przyszłości kolumny(?)
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 70% telewizja 25% gry 5 % internet
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? tak
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? tak
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? tak
22. ma mieć 3D? nie zależy mi na tym
23. ma mieć slot na karty SD ? może mieć
24. ma mieć tuner DVB-S? może mieć, niekoniecznie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI konsola, HDMI Cyfra +
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy +/ Cyfrowa telewizja UPC
27. ile programów HD? 6-9
28. ma stać czy wisieć? Stać
29.Rozdzielczość: ful hd
30.Dvb-t: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Na dobrej jakości obrazu, multimedialność, Wi-fi(może być poprzez adapter jeżeli to nie drogo wyjdzie), na płynności w programach sporotowych, ładny wygląd
32.Ile osób ogląda: 2
33.Jaka klasa cenowa ? ok 3 tyś, max 3400 (im mniej tym lepiej...)
I jeszcze czy moge prosic wyjaśnienie rozbieżności w Częstotliwości odświeżania różnych TV różnych producentów? Ile jest zalecane/potrzebne aby oglądać sport i grać na konsoli?
Zastanawiałem się nad Samsungiem ue40d6500 lub ue40d6000 a może nie warto przepłacać i wziac ue40d5800?, duzo dobrego czytalem o
Panasonic TX-P46G30E i jego 42 calowym odpowiedniku, ale zastanawiam się czy plazma dla moich kryteriów jest dobrym wyborem, czytałem że odbija swiatło, ma gorsze katy widzenia i nie zalecany jest do statycznych obrazów... ?
lub Philips 42PFL7406K 0 polecacie w ogóle Philipsy?
poza tym czym sie rozni seria d od c w samsungach? plusy minusy?
Bardzo proszę o doradę
Przede mna zakup TV, bardzo bym prosił o doradzenie. Duzo czytałem ale nie wszystkie zmienne w innych ankietach były takie jak u mnie i dalej mam metlik.
1. odległość od ekranu? 2,5 - 3 m
2. jak słońce świeci w pokoju? okna na zachód, zasłony w oknach
3. Jak duży jest pokój? 3,5 x 4,5 m
4. Preferowana technologia: LED/Plazma (chyba bliżej mi do LEDa bo bedę także ogądał sporo w dzien przy swietle, moze czasami internet/ps3, jak sprawuje sie plazma do ps3?)
5. jaki masz obecnie telewizor? obecnie brak bo się popsuł
6. jakie programy najczęściej oglądasz? Sport (i na tym mi głównie zależy) oraz filmy (te z ważne)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Raczej wieczorem (ok 70%)
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: Raczej bez światła
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? Raczej matowa
11. preferowana wielkość telewizora? Zastanawiam się pomiędzy 40 a 46 cali, wolalbym wiekszy ale ceny czasami zaporowe.. a powyżej 46 żona mi nie pozwoli
12. preferowana marka? Samsung, Panasonic, Philips - chyba ze polecicie coś innego
13. czego nie lubisz w telewizorach? Powolnej zmiany kanałów, Buczenia, Szerokiej obramówki wokoło ekranu, smużenia(!)
14. jakie urządzenia będą podłączone? PS3, CYFRA +, czasami laptop, czasami Pendrive, w przyszłości kolumny(?)
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 70% telewizja 25% gry 5 % internet
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? tak
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? tak
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? tak
22. ma mieć 3D? nie zależy mi na tym
23. ma mieć slot na karty SD ? może mieć
24. ma mieć tuner DVB-S? może mieć, niekoniecznie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI konsola, HDMI Cyfra +
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy +/ Cyfrowa telewizja UPC
27. ile programów HD? 6-9
28. ma stać czy wisieć? Stać
29.Rozdzielczość: ful hd
30.Dvb-t: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Na dobrej jakości obrazu, multimedialność, Wi-fi(może być poprzez adapter jeżeli to nie drogo wyjdzie), na płynności w programach sporotowych, ładny wygląd
32.Ile osób ogląda: 2
33.Jaka klasa cenowa ? ok 3 tyś, max 3400 (im mniej tym lepiej...)
I jeszcze czy moge prosic wyjaśnienie rozbieżności w Częstotliwości odświeżania różnych TV różnych producentów? Ile jest zalecane/potrzebne aby oglądać sport i grać na konsoli?
Zastanawiałem się nad Samsungiem ue40d6500 lub ue40d6000 a może nie warto przepłacać i wziac ue40d5800?, duzo dobrego czytalem o
Panasonic TX-P46G30E i jego 42 calowym odpowiedniku, ale zastanawiam się czy plazma dla moich kryteriów jest dobrym wyborem, czytałem że odbija swiatło, ma gorsze katy widzenia i nie zalecany jest do statycznych obrazów... ?
lub Philips 42PFL7406K 0 polecacie w ogóle Philipsy?
poza tym czym sie rozni seria d od c w samsungach? plusy minusy?
Bardzo proszę o doradę