jaki TV 3D do 2500zł do filmów

nedved

New member
Witam wszystkich
Zamierzam kupić TV ok 40 cali , głównie do oglądania filmów fullHD. Przeznaczam na to ok 2500zł. Wiem, że w tej cenie można nabyć z 3D. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - 4x4,5 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - 4m (można zmienić, kwestia ustawienia)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - przeważnie 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - okno wychodzi na zachód, słońca raczej mało
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - stary typ LG lcd 37 cali
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - fullHD, 3D, stawiam na dobrą jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? - jedynie cyfrową telewizję naziemną DVB-T
10.Jakie urządzenia ? - komputer
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? - ok 5h, ciężko określić
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? - nie mam upodobań
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? - programów raczej mało, ewentualnie sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? - raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - nie
16.Preferencje co do marki ? - brak
17.Preferencje co do wielkości ? - 40 cali i więcej
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - raczej nic, ewentualne smużenie i słaba jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? - wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? - 2500
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - MA BYĆ, jakie? nie wiem

nedved

New member
Biorę pod uwagę właśnie tośke 838/933, lecz w moim budżecie mieści się wersja 40-to calowa, spełnia to jednak moje wymagania. Jest to jak na razie najpoważniejszy kandydat.

Może jakieś inne propozycje?

HEROES

New member
Tylko nie bież 838 tylko 933 i możesz jak masz możliwość to na raty się wieś pół wydajesz pół raty czy jak tam ci pasuję.

Ostatnia edycja:

nedved

New member
Pokazały się nowe opcje zakupu.
1. Toshiba 40TL933
2. LG 42LM620s
3. Samsung UE40ES6100
4. Panasonic 42ET5E
Oceńcie moje propozycje i dodajcie swoje.

bysiu1988

New member
Z moich obserwacji polecam Panasonic'a, odradzam Samsunga. Owszem multimedialny to on jest, jednak jakość obrazu chyba najniższa z wymienionych tu modeli. Oczywiście jest to tylko moja subiektywna opinia :)

Ostatnia edycja:

nedved

New member
A co sądzicie o LG 42LM620s. Mam okazje kupić go w dość atrakcyjnej cenie. Jak wypada on na tle pozostałych? Zawsze to 2 cale więcej od Toshiby i okulary w zestawie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież Philips jest w tej samej klasie cenowej i jest przynajmniej dwa rzy lepszy:
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html

Philips:
- dodatkowy wbudowany głośnik
- Dual games
- Procesor DUal Core
- Ambilight
- równiejsze podświetlenie matrycy
- 4 okulary w komplecie
- mniejszy input lag
- mniejszy pobór energii (Eisa nagroda)
European Green TV 2012-2013 - Philips 55PFL6007 | EISA - The European Imaging and Sound Association
- lepsza czerń
- wzorcowe blokowanie szumów.
- rewelacyjna płynność obrazu
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html - tu masz test poczytaj.
- świetny design (bezramkowy)
- obsługa extra z poziomu Androida.

http://www.hdtv.com.pl/forum/relacj...prezentacji-nowosci-pfl-6007-7007-8007-a.html - tu masz jeszcze inne możliwości tego telewizora.
Na dniach przybędą nowe widgety więc będzie i pod tym względem super .

geoon

New member
Czytając wypowiedź "kikiego" odnośnie PHILIPS PFL6007K w dużym stopniu pomógł mi podjąć decyzję co do wyboru telewizora.

Szkoda tylko że w założonym przeze mnie temacie nikt nie pomógł mi w wyborze :(
Przy okazji podłączę się do tematu i co byście wybrali za telewizor ?
LG 47LM660S
PHILIPS 46PFL5507K
PHILIPS 47PFL6007K
Sony KDL-46HX750
Samsung UE46ES6100
Samsung UE46ES6800

No chyba, że tak jak kiki pisał że najlepiej decydować się na philipsa 6007k

nedved

New member
Ponawiam pytanie wynikające z tematu.
Jeśli możecie oceńcie poniższe modele lub dodajcie coś od siebie, oczywiście w granicach podanej ceny!!!!!
1. Toshiba 40TL933
2. LG 42LM620s
3. Samsung UE40ES6100
4. Panasonic 42ET5E

Czy jest jakiś test tego modelu LG?

matiss88

New member
Ja tak samo zastanawiam się nad Sony hx750 , toshiba933 oraz philipsem 6007 ze wszystkich tutaj czytanych postów zostały mi te na placu boju , choć kuszące są tv samsunga i lg które można mieć za ok 2000 i to w sklepie stacjonarnym ,a nie na necie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
matiss88 - nie pamiętam Twoich warunków i potrzeb
=============================================
nedved - byłbym za Panasonic 42ET5 i to wyraźnie.

bysiu1988 - napisz na PW dostaniesz info.

geoon - ja wybrałbym Philipsa z tych co podałeś - ale wybór należy do Ciebie.

geoon

New member
Dzięki Kiki i tego potrzebowałem tzn. jakiegoś popchnięcia w którąś ze stron. Ostatnio brałem pod uwagę tylko dwa modele Toshiba 46TL933 oraz PHILIPS 47PFL6007K. Teraz raczej pozostaje szukać tylko jakiejś ciekawej okazji cenowej i mam nadzieję że w przeciągu 2 miesięcy będę posiadaczem Philipsa. No chyba że czytając jeszcze różne testy i komentarze zmienię zdanie...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz kilka dni przed planowanym zakupem . Jeśli zakup za kilka miesięcy to jeszcze się może wiele zmienić.

Do góry