Jaki tv 37" ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sharp nie produkuje już wyższych modeli 37"
ja w takim razie zostalbym prZy wyborze :
Sony 37 W 5500
Jvc 37 dv1
Toshiba 37 Rv 555
Hitachi 37 Ut Mx 70

rude_boy

New member
witam,

stoje przed podobnym wyborem. Jednak będzie to drugi telewizor w domu ("do sypialni")... Zależy mi jednak na MPEG4, gdyż już dziś z niego korzystam. nie musi jednak być full HD (HD ready powinno wystarczyć)...

Liczyłem że znajdę coś w miare taniego, co możecie polecić (oczywiście w rozmiarze 37)?

pozdr.,
rude_boy

marbab

New member
Sluchajcie, wielkie dzieki za proponowane telwizory. Juz bylem bliski wyboru, kiedy to wczoraj poszedlem do sklepu i zabilem sobie cwieka, tzn. zobaczylem Samsunga LED ( przeceniony ) ktory niestety mial 32 cale. Kosztowal po przecenie mniej wiecej tyle, ile kosztuja proponowane przez Was modele 37". Kolory piene, wygladal tez bardzo ladnie. 4 x HDMI, USB... Byl to model UE32B6000.
Mam teraz pytanie: co Wy byscie zrobili na moim miejscu? W sumie jedynym minusem dla mnie jest rozmiar mniejszy niz zakladalem (myslalem o 37"), a z drugiej strony to moja niewielka wiedza nt. telewizorow LED. Jak wg Was wypada LCD przy LED? Czylepiej zdecydowac sie na porzadny LCD? O tamtym Samsungu nie moge powiedziec nic, byc moze to jest LED z najnizszej polki.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Ares78

New member
marbab napisał:
Nie, sorki oczywiscie chodzilo o "LED" :), juz poprawilem. Dzieki.

Jedna literka, a potrafi tak dużo zmienić :> Na OLEDowe telewizory w sensownych przekątnych jeszcze trochę poczekamy. Co do modeli LED to pamiętaj, że wciąż jest to stary poczciwy LCD w którym zastosowano podświetlenie diodami zamiast tradycyjnego. O Edge led było już dużo na forum i to nawet ostatnio w skrócie rewolucji nie ma (dopiero przy LED rgb można o takowej mówić), na plus w tym modelu jest dużo wszechstronność jeśli chodzi o formaty obsługiwane przez USB.

marbab

New member
Czyli sugerujesz pozostanie przy sprawdzonym LCD ?
Z tego co czytalem, to Sony 37w5500 takze ma nie male mozliwosci wykorzystania usb (dla mnie najwazniejsza funkcja jest mozliwosc oglafania filmow).
Znalazlem jeszcze jeden tv, ktory wydal mi sie interesujacy LG lh7000.
Ktory Waszym zdaniem prezentuje sie lepiej Sony KDL 37w5500 (bo tego najbardziej biore pod uwage) czy wspomniany LG LH7000?

marbab

New member
Teraz biore pod uwage juz tylko 2 modele Sony 37w5500 i LGlh7000. Czy LG ma prawo rywalizowania z w5500? W sumie w tym LG bardzo mnie kreci ten bluetooth, bo reszta funkcji jest podobna. Oprocz tego przepasc cenowa.
pozdrawiam i dzieki za ew odpowiedzi

SLAV7

New member
Bez reklam
Jaki 37 cali ?

HTML:
marbab napisał:
Teraz biore pod uwage juz tylko 2 modele Sony 37w5500 i LGlh7000. Czy LG ma prawo rywalizowania z w5500? W sumie w tym LG bardzo mnie kreci ten bluetooth, bo reszta funkcji jest podobna. Oprocz tego przepasc cenowa.
pozdrawiam i dzieki za ew odpowiedzi

Przeczytałem ten wątek i zastanawiam się, dlaczego nikt nie wspomniał o PHILIPS-ie 37PFL8404. Ma dobre recenzje za skalowanie SD, dźwięk, dodatkowe funkcje w tym NetTV i Ambilight. Oczywiście SONY 37W5500 to też dobry model lecz osobiście w tym przedziale cenowym, szczególnie w promocji w EURO z odtwarzaczem PHILIPS to rewelacja.

Pozdrawiam

marbab

New member
Dzieki wielkie za odpowiedzi. Decyzja zapadla. Wybieram Sony w5500.
Teraz mam watpliwosci jedynie co do rozmiaru ekranu. Bede ogladal z odleglosci 2,5 - 2,7m (najczesciej). Zastanawiam sie czy 37" nie bedzie za duzy na taka odleglosc? Z tego co wczesniej czytalem najbardziej optymalna wielkoscia dla tej wielkiej odleglosci jest wlasnie 37cali.
pozdrawiam

marbab

New member
Do zakupu przymierzam sie w okresie swiatecznym - oczekuje przecen.
W miedzyczasie przegladam inne tv. Co powiecie np. o Samsungach LE37B653 B650 lub B551? Nie ukrywam, ze najbardziej rajcuje mnie w nich mozliwosc ogladania divXow przez USB, ktorej brakuje w Sony w5500.
Nie chcialbym jednak dokonac wyboru ze wzgledu na USB kosztem jakosci obrazu. Wiec moje pytanie: Gdyby nie brac pod uwage mozliwosci odtwarzania wiekszej ilosci formatow video w Samsungu, ktory tv byscie wybrali?
W sumie zawsze mozna kupic dvd lub blue raya z usb i w ten sposob ogladac filmy.
Kiki, zostalbys przy w5500? Ja juz jestem raczej zdecydowany, ale byc moze warto zmienic zdanie?
pozdrawiam

bubusia

Member
witam, podepne sie pod temat i zapytam, o jak mi sie wydaje, okazje. Czy kupno panasonica 37 X10 w cenie okolo 2 tys byloby rozsadnym wyborem. Czy moze lepiej dorzucic i wybrac ww sony. Moj pokoj to 15m, okolo 2, 3 m odleglosc od ekranu, ogladam glownie wieczorem, filmy sport, chcialbym wejsc w swiat Hd. Zaznacze ze obecnie posiadam philipsa crt z cineos i pixel plus 2, takze chyba jeden z najlepszych ostatnich crt, do tego polsat cyfrowy, po zakupie panela wymienilbym platforme na polsat HD lub N. Nie chcialbym czuc sie zawiedziony wyborem, stad prosba o rade.

ps moj 1szy post jak widac, takze witam:p

Do góry