Jaki tv 32 do pokoju??

Miczu

New member
Witam chcę kupić sobie do pokoju 32 calowy telewizor smart tv z nowoczesnymi bajerami.Moi faworyci to:philips 32PFL6007K, Samsung UE32ES6710, LG 32LM660S. Zależy mi na jak najlepszych kolorach i jakości obrazu, nagrywaniu filmów na dysk zewnętrzny lub pendrive i bazie DARMOWYCH filmow na smart tv. Tv większość żywota spędzi podłączony przez HDMI do komputera, więc do tego musi się sprawdzać. Poniżej pozostawiam wam wszystko co jest potrzebne, liczę na pomoc i z góry dziękuję wszystkich, którzy udzielą się w tym temacie ;).

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 4x4
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - 1m-1.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 (czasami 2)
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - Stac
6. Jak słońce świeci w pokoju? - od zachodu
7. Jaki masz obecnie telewizor? jakiś stary, podstawowy Lg (nie jestem w stanie okreslic modelu)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? - 3D,Wifi,smart tv, konwersja 2d-3d, jakas baza filmow ze smart tv (najlepiej darmowe)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? -Tv naziemna, czasami cyfrowy polsat
10 .Jakie urządzenia? - komputer na stałe
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 6-8
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? - az tak dobrze sie nie znam na tym
13. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - 70%
14. Preferencje co do marki? LG
15. Preferencje co do wielkości? 32
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? i w dzień i wieczorami :p
17. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? skłaniam się ku pasywnemu
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Na jakości obrazu, nagrywaniu filmów na pendrive, smart tv(chodzi tu o bazę filmów), konwersja 2d-3d, jakości 3d

Miczu

New member
Dzięki, bardziej skłaniam się ku philipsowi :) Trochę poczytałem na jego temat jednak chciałbym jeszcze żebyście mi powiedzieli czy efekty 3d są na wysokim poziomie, czy konwersja 2d-3d fajnie działa i czy smart tv jest aż tak słabe, czy do normalnego użytkowania będzie ok tylko aż tylu funkcji nie ma co samsung??

Karpaj

New member
Bez reklam
Konwersja nigdzie nie działa dobrze, smart tv wszędzie jest słaby (choć akurat philips pokazał że można go jeszcze dodatkowo zamulić), do normalnego użytkowania zostają tylko widgety z darmowymi serialami, bo innych się i tak nie używa.
Co do 3d - masz tu pasywne, czyli efekt 3d będzie trochę gorszy niż na aktywnym.

Do góry