Jaki telewizor OLED 55 cali do 4,5-5k?

kubq

New member
Witam. Przychodzę z pytaniem, co sądzicie -
Poszukuje telewizora 55 calowego do mniejszego salonu, słabo oświetlonego. Głównie ma służyć do oglądania seriali, filmów i grania na PS5.
Pierwszymi moimi wyborami były bardziej budżetowe QLED’y/miniQLED’y do 3,5k takie jak
TCL805C,TCL845C(tutaj już około 4k) Zastanawiam się jednak, czy mądrym rozwiązaniem byłoby dołożyć przysłowiowego klocka (nie mam zbyt dużo funduszy) i zainwestować w OLED. Jestem zielony w aspekcie matryc, tyle co od Stilgarda i kanału Maćka. Znalazłem kilka ofert, takie jak LG C3 za 4,6, samsung s90c za 4,8, samsung s90d za 4,4 i szczerze mowiąc, nie wiem w którą stronę się pokierować. Z jednej strony jest dużo zwolenników OLED, a z drugiej dużo się słyszy o „wypaleniach matrycy”. Pytanie, czy warto ryzykować i zainwestować kafla więcej? Co sądzicie? Może macie jakieś inne propozycje w tych kwotach?

kubq

New member
Dopiszę, że zdaży mi się grać nawet po 4-5h raz na jakis czas, ze stalymi elementami jak paski zdrowia, jakieś minimapy, czy celowniki. Nie wiem jak bardzo ma to wpływ na wyżej wymienione OLEDY

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym sięgał po najnowsze modele Oled TV
  • Philips 55Oled 769 za 4599 zł
  • LG 55B46 za 3999 zł

kubq

New member
Ja bym sięgał po najnowsze modele Oled TV
  • Philips 55Oled 769 za 4599 zł
  • LG 55B46 za 3999 zł
Pytanie tylko jezeli chodzi o OLED. Nie chce mi sie babrac z czyszczeniem ekranu, co chwila zwracanie uwagi na to, zeby nie bylo na ekranie statycznych treści. Czy przy takim „bezstresowym” użytkowaniu jest sens przeznaczać na to pieniadze, skoro istnieje ryzyko wypalenia ekranu?

Do góry