Jaki telewizor multimedialny do 3k

havocki

New member
Witam, poszukuję telewizora multimedialnego tj. aby można było przeglądać internet tak jak na pc, youtube, google, skype etc... Cena do 3k max, może być bez 3D, od 40" do 46". Czy jest coś godnego polecenia?

matiss88

New member
Nareszcie ktoś poleca Sony 40hx750 też się nad nim zastanawiam . Czemu nikt nie poleca tv LG ani Samsung ( w sumie najwięcej ich w sklepach i na stronach sklepów czy wyszukiwarek mają bdb oceny). Mam pytanie czy mozna mieć coś w podobnej jakości do tego Sony w cenie np. 2200 ? Bo nie od dziś wiadomo ,że jednak poza jakością to w Soniakach za markę sie troszkę dopłaca. Proszę o poradę !

Karpaj

New member
Bez reklam
Będzie trudno, ale za 2500 jak najbardziej dostaniesz Panasonica (w/w) / philipsa (5507) / Toshibę (w/w). Sony ma trochę większą płynność (matryca 200hz), ale pod względem kolorów - trochę przegrywa. Ale za to znacznie poprawił skalowanie w porównaniu do serii X20

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dziś Sony nie jest produkowane w Sony. Sony nie ma już żadnej własnej fabryki telewizorów i zleca produkcję firmom zewnętrznym. To nie te czasy gdzie Sony miał swoje fabryki i nadawał ton rynkowi.

Jeśli chcesz żeby Ci wymienić różne marki to ok.
LG 42 LM 640
Samsung 40ES 5500
Toshiba 40TL 838
Panasonic 42E5
Sharp 40 LE 630
Philips 4oPFL 5507
Thomson 39 FU 6663
Ale nie wiem czy o to Ci chodziło.
Dlatego ważne aby opisać potrzeby. To tak jakbyś przyszedł do krawca.Musi wziąć od Ciebie wymiary inaczej ubranie raczej nie będzie leżało jak ulał.

matiss88

New member
Jeśli chodzi o mnie
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3 -3,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? najczęściej tak
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? tak lub tak
6.Jak słońce świeci w pokoju ? nie pada bezpośrednio na tv, z boku
7.Jaki masz obecnie telewizor ? samsung 40c650
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? VOD , Przeglądarka, multimedia, wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? przez rok SD kablówka , pożniej np. upc lub cyfra
10.Jakie urządzenia ? ps3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-10 h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport i filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 2-3h dziennie max
16.Preferencje co do marki ? Sony , Samusng , LG (raczej uznane marki) ew. Toshiba ( ale nie wiem jak z multimediami w nich)
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? w polsce przez dlugą jesien i wieczory to raczej wyjdzie że wieczorami ;)
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2600 chyba że warto to 3000 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Dobrze by było jakby miał , nie mam zdanai na ten temat pas. czy akt.

Do góry