Jaki telewizor LCD LED 3D? (cena ok. 4500zł)

Amaru

New member
1. Odległość od ekranu: 4,5m
2. Jak słońce świeci w pokoju; z lewej strony tv (rolety w oknach)
3. Jak duży jest pokój: około 24m^2
4. Preferowana technologia: LCD LED 3D
5. Jaki masz obecnie telewizor: -
6. Jakie programy najczęściej : mecz, film full hd
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: zdecydowanie im ciemniej tym lepiej :)
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ciężko zdefiniować, na pewno wyraźny z dobrą czernią
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa
12. Preferowana marka: Panasonic (ale nie jest to konieczność)
13. Czego nie lubisz w telewizorach: braku wsparcia dla niektórych formatów (np. mkv)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: laptop (hdmi), później pewnie blu-ray
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: telewizja raczej okazjonalnie (mecz, wiadomości), 95% to będą filmy z komputera
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
17. Czy ważne jest wifi : nie
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : byłoby wskazane (ale zawsze mogę nałożyć napisy w programie :p)
22. Ma mieć 3D: tak, pasywne
23. Ma mieć slot na karty SD: nie koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi, usb
26. Jaki masz sygnał: kablówka
27. Ile programów HD: brak
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 3-4h
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t:
31. Na czym najbardziej Ci zależy:
32. Ile osób ogląda: 1-4
33. Jaka klasa cenowa: max 4500zł (ew. mogę wygrzebać 5000zł jeżeli na prawdę będzie warto)
34. Rozmiar: 47-55"

Bacznie przyglądałem się Panasonic tx-l47et5, jednak mam trochę wątpliwości (bardzo dużo o nim czytałem, oglądałem w dwóch sklepach, widziałem testy...), nie jestem do końca przekonany czy to będzie najwłaściwszy wybór. Ostatnio jednak w sieci znalazłem LG 55LW4500 (8" większy, 3 pary okularów więcej...). Może jeszcze coś innego będzie lepsze jak te 2 modele. Bardzo proszę o opinie, które jednoznacznie powiedzą, co będzie najlepszym wyborem. Głównie zależy mi na oglądaniu filmów w jak najlepszej jakości z laptopa, dvd, blu-ray... chciałbym również być zadowolonym z jakości 3D zakupionego telewizora, chętnie od czasu do czasu obejrzałbym film w trójwymiarze. Mam nadzieję, że otrzymam tutaj konkretną odpowiedź.

PS. uprzejmie proszę aby przy proponowaniu jakiegoś modelu opisać dlaczego akurat ten - opinie typu: mam taki i jestem zadowolony raczej nic nie wnoszą do tematu, liczę na bardziej fachowe i szczegółowe informacje. Z góry dziękuję każdemu, kto zainteresuje się moim tematem.

Pozdrawiam serdecznie,
Amaru

Mixmich

New member
Nie sugeruj się ilością okularów w zestawie, bo zakup dodatkowych okularów pasywnych to wydatek kilkunastu złotych za sztukę max. LW4500 będzie słabszy jakościowo, mniej równomierne podświetlenie LED, nie będzie mieć usług internetowych. Porównywalne do tego panasonica będą LG 47LM660 i Toshiba 47VL963.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb to ja poszedłbym w zupełnie innym kierunku.
Odpuściłbym 3Dpasywne i brałbym dobry telewizor (jeśli musi być z 3D) żeby się przekonać że to jeszcze nie ten etap - model o większej przekątnej , czyli Sharp 52 le830 z matową matrycą aktywną spełniający pozostałe potrzeby
Lub jeśli ma być mniejszy to 47E5 Panasonica - pasywne 3D na matrycy IPSAlpha.

Do góry