1. Odległość od ekranu: 4,5m
2. Jak słońce świeci w pokoju; z lewej strony tv (rolety w oknach)
3. Jak duży jest pokój: około 24m^2
4. Preferowana technologia: LCD LED 3D
5. Jaki masz obecnie telewizor: -
6. Jakie programy najczęściej : mecz, film full hd
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: zdecydowanie im ciemniej tym lepiej
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ciężko zdefiniować, na pewno wyraźny z dobrą czernią
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa
12. Preferowana marka: Panasonic (ale nie jest to konieczność)
13. Czego nie lubisz w telewizorach: braku wsparcia dla niektórych formatów (np. mkv)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: laptop (hdmi), później pewnie blu-ray
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: telewizja raczej okazjonalnie (mecz, wiadomości), 95% to będą filmy z komputera
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
17. Czy ważne jest wifi : nie
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : byłoby wskazane (ale zawsze mogę nałożyć napisy w programie
)
22. Ma mieć 3D: tak, pasywne
23. Ma mieć slot na karty SD: nie koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi, usb
26. Jaki masz sygnał: kablówka
27. Ile programów HD: brak
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 3-4h
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t:
31. Na czym najbardziej Ci zależy:
32. Ile osób ogląda: 1-4
33. Jaka klasa cenowa: max 4500zł (ew. mogę wygrzebać 5000zł jeżeli na prawdę będzie warto)
34. Rozmiar: 47-55"
Bacznie przyglądałem się Panasonic tx-l47et5, jednak mam trochę wątpliwości (bardzo dużo o nim czytałem, oglądałem w dwóch sklepach, widziałem testy...), nie jestem do końca przekonany czy to będzie najwłaściwszy wybór. Ostatnio jednak w sieci znalazłem LG 55LW4500 (8" większy, 3 pary okularów więcej...). Może jeszcze coś innego będzie lepsze jak te 2 modele. Bardzo proszę o opinie, które jednoznacznie powiedzą, co będzie najlepszym wyborem. Głównie zależy mi na oglądaniu filmów w jak najlepszej jakości z laptopa, dvd, blu-ray... chciałbym również być zadowolonym z jakości 3D zakupionego telewizora, chętnie od czasu do czasu obejrzałbym film w trójwymiarze. Mam nadzieję, że otrzymam tutaj konkretną odpowiedź.
PS. uprzejmie proszę aby przy proponowaniu jakiegoś modelu opisać dlaczego akurat ten - opinie typu: mam taki i jestem zadowolony raczej nic nie wnoszą do tematu, liczę na bardziej fachowe i szczegółowe informacje. Z góry dziękuję każdemu, kto zainteresuje się moim tematem.
Pozdrawiam serdecznie,
Amaru
2. Jak słońce świeci w pokoju; z lewej strony tv (rolety w oknach)
3. Jak duży jest pokój: około 24m^2
4. Preferowana technologia: LCD LED 3D
5. Jaki masz obecnie telewizor: -
6. Jakie programy najczęściej : mecz, film full hd
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: zdecydowanie im ciemniej tym lepiej
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ciężko zdefiniować, na pewno wyraźny z dobrą czernią
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa
12. Preferowana marka: Panasonic (ale nie jest to konieczność)
13. Czego nie lubisz w telewizorach: braku wsparcia dla niektórych formatów (np. mkv)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: laptop (hdmi), później pewnie blu-ray
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: telewizja raczej okazjonalnie (mecz, wiadomości), 95% to będą filmy z komputera
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
17. Czy ważne jest wifi : nie
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : byłoby wskazane (ale zawsze mogę nałożyć napisy w programie
22. Ma mieć 3D: tak, pasywne
23. Ma mieć slot na karty SD: nie koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi, usb
26. Jaki masz sygnał: kablówka
27. Ile programów HD: brak
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 3-4h
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t:
31. Na czym najbardziej Ci zależy:
32. Ile osób ogląda: 1-4
33. Jaka klasa cenowa: max 4500zł (ew. mogę wygrzebać 5000zł jeżeli na prawdę będzie warto)
34. Rozmiar: 47-55"
Bacznie przyglądałem się Panasonic tx-l47et5, jednak mam trochę wątpliwości (bardzo dużo o nim czytałem, oglądałem w dwóch sklepach, widziałem testy...), nie jestem do końca przekonany czy to będzie najwłaściwszy wybór. Ostatnio jednak w sieci znalazłem LG 55LW4500 (8" większy, 3 pary okularów więcej...). Może jeszcze coś innego będzie lepsze jak te 2 modele. Bardzo proszę o opinie, które jednoznacznie powiedzą, co będzie najlepszym wyborem. Głównie zależy mi na oglądaniu filmów w jak najlepszej jakości z laptopa, dvd, blu-ray... chciałbym również być zadowolonym z jakości 3D zakupionego telewizora, chętnie od czasu do czasu obejrzałbym film w trójwymiarze. Mam nadzieję, że otrzymam tutaj konkretną odpowiedź.
PS. uprzejmie proszę aby przy proponowaniu jakiegoś modelu opisać dlaczego akurat ten - opinie typu: mam taki i jestem zadowolony raczej nic nie wnoszą do tematu, liczę na bardziej fachowe i szczegółowe informacje. Z góry dziękuję każdemu, kto zainteresuje się moim tematem.
Pozdrawiam serdecznie,
Amaru