Jaki Telewizor do pokoju 5m x 4m, z dostępem do Internetu za ok. 2000??

karooluss

New member
Cześć Witam! :) Niosę sie z zamiarem zakupu telewiozra "płaskiego" który będzie wisiał w spokoiku 4 m na 5 m , z czego umieszczony będzie na środku dłuższej ściany... Interesuje mnie coś 40" w góre (bez przesady dla oczu).. Byłoby bardzo miło ażeby telewiozr ten miał dostęp do serwisów internetowych (np Youtube) za pośrednictwem Ethernet badz WiFi. Czy inwestowanie w telewiozr z tym system jest opłacalne , czy lepiej kupić osobno odwtwarzacz Blue ray z tą funkcją tudzież mini peceta (jest kilka na allegro.pl w cenie ok 600 zł). Proszę o konkretne typy za ok +/- 2000zł i jaką wielkość polecacie? Ps w grę wchodzą LCD lub LED ze względu na mniejszą względem plazm prądożerność. z góry dziękuję za odpowiedzi!! :)

PS. Co Sądzicie o tym TV:
SAMSUNG LE40C650 100Hz PIP Internet TV DLNA FullHD

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli bariera finansowa nie przekraczalna to Samsung ten jest dobrym rozwiązaniem.

karooluss

New member
Model ten wyposażony jest w Wifi/Dlna, w sumie przydatna sprawa, zwlaszcza gdy uzywa się smartphona, ale połaczenie doneta moze sie odbywać też za pomoca kabla LAN - Czy pakować sie w takie rozwiazanie, czy wyjdzie ono duzo taniej ?

Ps: bariera finansowa jest przekraczalna, ale musi mieć dobre uzasadnienie :)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale musisz podać max klasę cenową bo już Samsung ją przekroczył.
Dla mnie w telewizorze najważniejsza jest jakość bo wszystkie sprawy multimedialne zawsze możesz dokupić oddzielnie. Jakości nie dokupisz.

karooluss

New member
No samsylung widnieje na jednym z portali aujcyjnych za ok 2300 zl a max na ten cel jest wlasnie ok 2500 no ...2700

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sharp 40 Le 810
Toshiba 42SL738
Sony 40EX 500
oraz
Panasonic 42E30 za dopłatą:

Ostatnia edycja:

karooluss

New member
Mam rozumiec ze te ekrany pod wzgledem jakosci wyprzedzaja samsunga? Nie ukrywam, ze nie wiem jaka jakoscia obrazu sie on legitymuje. Wczoraj w Sony Center wjdzialem tv 40 100hz za ok 2400 i nie wiem czy to nie jest model o ktorym pisales. Obraz przyznaje bardzo ladny:) nie wiem co robic bo dzis mialem jechac juz do krakowa po szamcunga..

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk

karooluss

New member
Hmm przeszperałem trochę internet kontem tych telewiozrów i wydaje mi się że realnie w grę wchodzą 2 telewiozry tzn
Samsung LE40C650 i Sony KDL-40EX500

Podobno matryca jest ta sama. Kwestia pozostaje jakość obrazu. Wnioskuję ze w Sonym jest ona ciut lepsza, jednak funkcje internetowe, na których bardzo mi zależy, pozostają w tyle względem samsunga. Jestem bardziej nastawiony na Samsunga, ale jesli ktoś ma podważający argument za czymś innym, proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
czyli wracamy do punktu wyjścia. Jeśli multimedialność i granica kasy nie przekraczalna - to Samsung OK.

karooluss

New member
Sasmung juz kupiony :) stoi na podlodze i wlasnie testuje i juz schody :( Po podlaczeniu adaptera wifi od samsunga , owszem znajduje siec , ale po próbie polaczenia z siecia bezprzewodowa wyskakuje komunikat "bład połączenia" próbowalem ip/dns automatyczne jak i wklepywalem recznie, caly czas to samo;/

Do góry