Jaki telewizor do 90cm szerokości ?

bycz3k

New member
Witam serdecznie!

Bardzo Was proszę o radę dotyczącą kupna telewizora. Od kilku dni szukam ciekawych ofert i informacji co do sprzętu. Niestety jak już coś wpadnie mi w oko i poświęcam temu uwagę, to okazuje się że dany tv ma więcej wad niż zalet i pojawiam się w punkcie wyjścia.
Dlatego postanowiłem spróbować tutaj i posłuchać Waszych rad, mam nadzieję że mi pomożecie :)

Tak jak napisałem w temacie, najważniejszą cechą i ograniczeniem zarazem jest szerokość telewizora, bo nie może ona wynosić więcej aniżeli te 90 cm. Konkretnie chodzi że nic większego nie zmieści się w meblościance.Co do samego pokoju to ma około 3,20 na 3,30, okna na wschód, słońce intensywnie świeci do przedpołudnia. Odległość od telewizora to 2-2,5 metra.

Do telewizora zamierzam dokupić PS3+movie, ale tak samo często będę oglądał telewizję z kablówki osiedlowej oraz filmy z pendrive. Mieszkam dosyć wysoko, więc myślę że jakieś kanały hd powinno mi dodatkowo załapać.
Co do korzystania z tv, to raczej popołudnie, wieczór i noc.
Na kupno zamierzam przeznaczyć do 2500zł.

Telewizory które zwróciły moją uwagę to:
Samsung UE37D5500
Samsung UE37D6100
Sony 37EX500
Sony 37EX720

Z góry dziękuje i pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mówisz o kablówce czyli ważne jest skalowanie . Wskazanie jest wyraźne na Samsung 37D6100.

bycz3k

New member
Byłem dzisiaj pooglądać tv i chyba coś wykombinuje z tymi meblami, bo jednak różnica pomiędzy 40' a 37' jest bardzo widoczna, a cena niewiele wysoka. Bardzo spodobał mi się Samsung UE 40D6500, co o nim myślicie? Jeśli chodzi o te skalowanie, to jakie powinien mieć tv, aby naprawdę dobrze oglądało się telewizję z kablówki? Co do samego 3D to szczerze nie jest najważniejsze, nie wiem jeszcze jak na to zareaguje mój organizm (w kinie na filmach normalnie się czułem), a cena też nie robi wielkiej różnicy. Jestem nawet skłonny zainwestować trochę więcej kasy tak ok 3tyś.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi!

KolejowyGłos

New member
Mam podobny problem z tą szerokością i obecnie składaniam się ku D6100 bo żadnych okularów do 3D nie potrzebuję i potrzebować nie będę. Na plus D6500 wbudowane wifi czyli nie trzeba kombinować jaki adapter zadziała.
Jak chcesz to zajrzyj do mojego tematu o LEDach bo pojawiło się kilka propozycji i uwag a nasze wątki się pokrywają.

Do góry