Dziękuję za odpowiedź. Zauważyłem, że oferujesz ten TV prawie w każdym temacie i ogólnie tą markę od zawsze. Zanim założyłem własny wątek to trochę ich przeczytałem na tym forum i jak napisałem ten temat to byłem pewny, że napiszesz o tym właśnie modelu. Czy to oznacza, że ten TV jest tak dobry? Z opinii na internecie wynika, że ma duże problemy z czernią i mało ergonomicznego pilota, a na tym forum kilka osób wspominało o widocznych pasach na ekranie gdy jest jednolity kolor tła oraz o skokach przy szybkich akcjach. Podobno jest duży problem z oglądaniem meczów piłkarskich na czym mi bardzo zależy.
Szczerze mówiąc myślałem o SONY 755c w wersji 50 calowej, ewentualnie 809c (jaka jest różnica? coś wyczytałem, że 755c - 50hz, a 809c - 100hz). U kolegi widziałem 755c, obraz b.dobry jak dla mnie, wg. niego trochę denerwujący jest clouding i czerń.
Telewizor na dzień dzisiejszy będę miał pewnie na 5lat minimum. Powstaję, więc pytanie, czy za 5lat FULL HD będzie jeszcze wykorzystywane, czy zaniknie jak np. kasety VHS

oraz czy obecne 4K w cenie 3-3,5tys jest warte ceny i zapewni spokój na te 5lat.
Ma ktoś jakieś jeszcze propozycję TV do głównie sportu, gier i filmów. Proszę pomóżcie bo możliwe, że jutro zakupię. Czekam na wsparcie, pozdrawiam !