Jaki telewizor do 19m2, do 3500?.

Szymszon

New member
Witam. Moglibyście podać kilka dobrych modeli w tej kwocie, do pokoju 19m2?. Chciałbym żeby to był też 3d, chociaż nie wiem czy w tej kwocie da się coś kupić?. W pokoju dosyć dużo światła pada na telewizor, ale w przypadku lcd myślę że nie będzie to dużym problemem. Telewizja kablowa, kilka programów hd, reszta sd. Mimo wszystko czycham na odtwarzacz blue ray, więc chciałbym żeby w obu formatach dobrze sobie radził. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!.

Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 19m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Różnie. Domowników jest 4 razem ze mną.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, bokiem jeśli są goście i nie zmieścili by się "na wprost".
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? przez chwile stać, później na stałe wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Dosyć mocno
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Sony vega 29 cali
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Co się da
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy, kablówka
10.Jakie urządzenia ? blue ray, magnetowid (do końca nie wiem czy zechce Mama z niego zrezygnować), może ps3, mini wieża.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? W sumie z 8 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? I ta i ta może być
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport i filmy sensacyjne/horrory
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie jest mi to potrzebne, ale jeśli ma mieć, to czemu nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Najpewniej tak, 3-4 godzinki dziennie, o ile będe miał czas.
16.Preferencje co do marki ? Nie mam. Słyszałem ostatnio dużo o Toshibach...ale ma być po prostu dobry. Kilka modeli różnych firm, żebym mógł z nich wybrać. Rozejrzę się za tymi co podacie oczywiście po sklepach, żeby samemu też ocenić.
17.Preferencje co do wielkości ? Jaki największy mógłby być w moim pokoju?. W zasadzie to myślałem o czymś w granicach 40 cali.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Lcd?. Smużenie i nie wyraźny obraz sd (w stosunku do obecnego, poczciwego sony vegas), bynajmniej w tych tańszych modelach.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej wieczorami, ale w dzień trochę też.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500zł.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Jasne, jak najbardziej chciałbym żeby miał. Pasywne czy aktywne?. Sam nie wiem...tak jak mówiłem, podajcie prosze kilka różnych modeli, dobrych modeli.

Ostatnia edycja:

Szymszon

New member
I takie 46 cali nie byłoby za duże?. Do pierwszego linka nie mam dostępu. Ok, dzięki w takim razie, rozejrzę się za nimi!.

Ostatnia edycja:

electro69

New member
Witam
Już raz pisałem na ten temat ... ale zostało bez odzewu :) @KIKI po raz kolejny widzę, że polecasz te same modele w szczególności Phillips czy Toshibe (jeszcze Samsung i Sharp czasem) ... ja mam takie pytanie do Ciebie jeśli można ... co Ci zrobiła firma LG ? :) nigdy nie pamiętam żebyś polecał telewizory tej firmy w czym one są gorsze od tych co wymieniasz już do znudzenia za każdym razem ... co w nich jest takiego złego (może się z nami podzielisz tajną wiedzą) dodam że sam chce kupić LG LM 660s
Pozdrawiam
:wink:
ps. kiedyś już chyba Pisałeś że będziesz robił testy telewizorów LG i cisza na razie w tym temacie ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czekamy na modele do testów.
Możesz powiedzieć ja było na nurkowaniu w Indonezji ?

electro69

New member
Czekamy na modele do testów.
Możesz powiedzieć ja było na nurkowaniu w Indonezji ?
Dzięki choć za częściową odpowiedź :) ... mam nadzieje że to będzie w niedługim czasie (jeśli byś mógł podać w miarę przybliżony czas oczekiwania, bo nie wiem czy już kupować czy wstrzymać się jeszcze do testu ? )
Czy to pytanie o to "nurkowanie" było do mnie bo nie widzę sensu w takiej odpowiedzi ? :neutral: ... dla wyjaśnienia jestem normalnym użytkownikiem tego forum (nie żadnym trollem itp. :)) nie mam zamiaru się z Tobą kłócić itp. chciałem tylko uzyskać odpowiedź która mnie ciekawiła i zapewne też niektórych innych użytkowników tego forum :neutral: ... sam pracuje w branży telekomunikacyjnej (u jednego z operatorów gsm) i wiem, że każdy może mieć jakieś sympatie czy antypatie jeśli chodzi o sprzęt danej firmy więc nie widzę w tym nic złego ale przynajmniej staram się to jakoś wytłumaczyć czy pokazać w czym jest ten lepszy od tego drugiego ... dodatkowo ważną rolę może tutaj odgrywać czynnik finansowy (np. dzięki sprzedaży konkretnych telefonów pewnego producenta można zarobić kasę czy inne nagrody dostać :)) dlatego nie sugeruję się z reguły tym co mówią sprzedawcy bo nigdy nie wiadomo czy on chce sprzedać produkt dobry dla klienta czy tylko "pozbyć" się tego za który ma większą prowizję. :)
Pozdrawiam :)

Szymszon

New member
A mógłbym prosić o dostęp do recenzji Toshiby 46TL 933, oraz jakiś test tego sharpa?.

Ostatnia edycja:
Do góry