Jaki telewizor dla gracza

Psychoflesz

New member
Witam,

mam zamiar kupić TV, główne zastosowania to oglądanie telewizji, i granie. Z naciskiem na tą drugą funkcję. Przeczytałem dużo różnych artykułów i wyselekcjonowałem kilka telewizorów:

• Samsung Smart TV UE-32EH5300
  • Philips 42PFL4007
  • Philips 42PFL 4007H/12
  • Philips 40PFL 5007
  • Toshiba 32RL938
  • LG Smart 32LS570S
Ale przyznam szczerze że już jestem mocno skołowany i nie wiem jaki będzie najlepszy. Wszędzie pisze się o inputlagach. Podobno Philipsy które wymieniłem mają zerowy.

Budżet: 1500 - 2000 zł

Dobrze żeby miał smart TV.

Poproszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Kajren

New member
Używam Philips 32PFL5007 jako monitor do komputera + okazjonalnie tv. Zanim go kupiłem oglądałem LG i Sharpa w podobnej cenie, Philips wypadł najlepiej, piękny kontrast, żywe i jasne kolory.
Dźwięk tez niczego sobie, jedynie do czego można się przyczepić to, że nie zawsze pokazuje telegazetę i ma dość ubogie funkcje smart tv.
Ale jeżeli ma służyć jako monitor do komputera to nie ma to większego znaczenia,. No i ma chyba najniższy input lag.
Jak masz blisko, to warto się przejść i zobaczyć na własne oczy jak się sprawują dane modele.

Krzysiek1024

New member
Zerowy display delay a prawie zerowy to jest tak naprawdę bez różnicy dla przeciętnego oka. Do Twojej listy proponuję dołączyć tego roczne modele: LG 42LN575S, LG 32LA620S, nie żeby jeszcze bardziej skołować tylko żeby pokazać co w nowościach by się nadawało w tym budżecie. A nie rozważałeś zakupu plazmy? Będziesz siedział blisko tego TV?

Do góry