Jaki telewizor 32" marka dowolna

Krychul

New member
Witam
Preferowana wielkość matrycy: 32"
Preferowana technologia: LCD
Preferowane marki: Brak typów
Jaki sygnał: analogowy oraz cyfra +
Jaka odległość od ekranu: 2-3m
Jakie urządzenia do podłączenia: Komputer, DVD+VHS oraz w przyszłości coś z blu-ray
Jaka klasa cenowa: górny limit ok. 4000
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy: wieczór
Jakie masz nasłonecznienie pokoju: raczej jasno ale mogę zawsze zasłonić rolety
Jaki masz telewizor: 19 calowy 19 letni panasonic :rolleyes:
Jaki masz ulubiony program: głównie filmy
przy włączonym świetle czy bez światła: różnie, raczej z włączonym
Czy ma być HD Ready czy Full HD: Full HD

Zastanawiałem się głównie nad LEDowymi propozycjami, Sharp LC-32LE700E lub Samsung UE32B6000 lub 7000. Jestem otwarty na wszelkie propozycje ale chciałbym żeby spokojnie można było używać telewizora do gry. Nie wiem czy to pomoże ale telewizor prawdopodobnie będzie przymocowany w rogu na wysokości ok. 2m.

vienna1980

Member
Bez reklam
Zacznę może od dobrej rady dla Ciebie,a mianowicie twoja odległość oglądania od 2 do 3 metrów na 32 calowy Lcd nie za bardzo się nadaje.Pomyśl lepiej o 37 calowym Lcd .Telewizor 32 calowy nadaje się raczej do oglądania od 1,5 do 2 metrów,ale już nie z trzech metrów.Po miesiącu 32" Lcd wyda Ci się za mały i będziesz żałował że nie kupiłeś większego.
Natomiast co do wyboru Lcd to raczej Ci odradzam te Samsungi,są to Lcd bardzo przereklamowane ,Samsung mnóstwo kasy wyłożył na reklamę tych Lcd,a wcale one nie są takie dobre.

Krychul

New member
A w przedziale 37-42" do tej samej kwoty co jest godne polecenia? Zastanawiam się również nad plazmą panasonic TXP42G10E lub S10

P.S. Jaka jest różnica w Sharp LC-32LE700E a 600E ?

Ostatnia edycja:

dragons87

New member
Krychul napisał:
A w przedziale 37-42" do tej samej kwoty co jest godne polecenia? Zastanawiam się również nad plazmą panasonic TXP42G10E lub S10

P.S. Jaka jest różnica w Sharp LC-32LE700E a 600E ?
Co do plazmy panasa to lepiej S10 wziasc bo ma podobne parametry do G10 a jest o duzo tanszy oraz plazma jest dobra do sd, jednak widzialem jak sie sprawuje kiedy ma sygnal z N -ki... koszmar...

Jesli myslisz o cyfrowce to raczej radze lcd :) philipsa 42 8000 serie :) glownie z tego wzgledu ze obraz sd ma dobry, a cyfrowka to juz wogole super :) Pisales o podlaczeniu do pc, ja podłaczalem przez hdmi do laptopa i działał bez zastrzezen xD Jesli chodzi o filmy to mozna zrzucic na pendrive lub dysk zewnetrzny filmy avi, 25fps oraz wadze mniejszej niz 2gb wtedy odtwarza, innych formatow niestety nie widzi =/
Przy zaslonietych roletach naprawde idzie ogladac filmy w dzien, jednak ambilighta nie zobaczysz :p
Dzwieku Ci nie powiem jaki jest, o podlaczony mam analogiem pod kd xD
I taki tv mozesz dostac w cenie nawet 3.5 :p ja w saturnie kupilem za 3490 na 22 raty 0%, co prawda moglem 30, ale 22 mi calkowicie wystarcza :)

P.S. ogladam filmy z 3m i odnosze wrazenie ze moglby byc wiekszy ten tv, ale zawsze moge usiasc blizej xD
P.S.2 ponoc w euro sa jakies promocje na ta serie tzn 8654 lub 8404 xD

vienna1980

Member
Bez reklam
Napisałeś że chcesz grać na telewizorze,a więc odradzam Ci plazmę,do gier lepiej nadaje się Lcd,jeżeli tak Ci zależy na telewizorze Led to zafunduj sobie Sharpa z serii 700.

Krychul

New member
Aż tak strasznie mi nie zależy, po prostu chcę coś z czego będę zadowolony. Ten Philips to też całkiem fajna sprawa no i w dobrej cenie. Jak się przyzwyczaisz do telewizora to zawsze będzie ci się wydawał mały :cool:
Jak na razie mam takie typy:
Sharp lc-40le600e lub 700,
toshiba 42zv633d
philips 42pfl8404h

Zobaczę jak to gra w nie dla idiotów i dalej będę się zastanawiał.

Ostatnia edycja:

dragons87

New member
slyszalem tez ze Toshiba ma super TV, ale o modele Kiki -ego pytaj:) Tylko ze ponoc jak Ci sie zepsuje to jest problem z serwisem, tak wiec ja bym sie sklanialk przy philipsie lub sharpie.
Natomiast jesli bardzo Ci na Led zalezy to proponuje poczekac ze 2-3lata i dopiero kupic cos na lata. bo nie interesowalem sie specjalnie ledami, ale wydaje mi sie ze jesli chcesz dobrego leda kupic to musisz dac wiecej niz 4tys :) Ale to i tak powinienes z Kiki -m pogadac lub z kims kto w tym "siedzi" :)

Wg mnie powinienes sie zdecydowac, na czym Ci zalezy najbardziej, na poborze prądu i prawdopodobnie gorszy tv - nie znam sie na ledach, ale dobre tv led nie naleza do tanich :) - czy moze troche tanszy tv z dobrej sredniej polki z bajerami :)

No ale wybor i tak bedzie nalezal do Ciebie :) Ja dalej stoje za philipsem 8404 lub 8654 :)

Pozdro :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
poproś o prezentację w domu i najlepiej sam wybierzesz .

Ale powiedz co znaczy że będzie na wysokosci 2 m ?

Krychul

New member
Chodziło mi o to że będzie przymocowany do ściany lub w rogu (narożniku) na wysokości ok. 2 metrów od podłogi.

A jest możliwość żebyś przyjechał do Pruszkowa pod Warszawą i ile by to kosztowało ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
prezentacje prowadzimy na terenie całego kraju.
Napisz na priw podam Ci warunki.
I powiem Ci jedynie że to bardzo nie zdrowo wieszać telewizor tak wysoko.

Krychul

New member
Innego wyjścia niż powieszenie w tym miejscu nie mam, mogę trochę niżej no ale to się okaże jak będę go montował. Jeśli postawie go na jakimś meblu wtedy musiał bym oglądać telewizję pod kontem ok. 45 stopni.

Po oględzinach w 'nie dla idiotów':
philips 42pfl8404h - Obraz całkiem spoko ale nie powala. Podobał mi się najbardziej ze wszystkich (wygląd telewizora jako bryły), ale odpada w przed biegach ponieważ podobał mi się głównie z funkcji ambilight, której niestety nie będę mógł w pełni wykorzystać ponieważ telewizor nie będzie przylegać do ściany oraz ich pomarańczowo-brązowy kolor zmieniał by jego działanie więc efekt był by mizerny.

panasonic TXP42G10E - Super cena, świetny obraz. Tylko są dwie rzeczy które mnie nurtują, czy nie będzie problemu z graniem na nim (przypominam że telewizor ma być głównie do filmów i telewizji a granie jest tylko dodatkiem) oraz jak sobie radzi z danymi sygnałami ?

toshiba 42zv635d - Cena mniej super ale obraz mnie powalił. Resolution + sprawiło że zobaczyłem każdą zmarszczę na twarzy ferdka kiepskiego z analogowego sygnału polstatu. Jako że głównie będę oglądał telewizję z anteny to chyba najlepszy wybór. Jeśli jest to proszę aby ktoś mi polecił jakiś tańszy telewizor toshiby o podobnych parametrach jak zv635.

Sharp lc-40le600e - Do tego telewizora mam mieszane uczucia. Zachęcają mnie do niego to że jest Sharpem, pobór prądu, ma nową technologię i całkiem ładny obraz. Może nie jestem nim tak podekscytowany bo spodziewałem się chyba zbyt dużo a dostałem.... telewizor. Z technologią LED też mam mieszane uczucia ponieważ przyciąga mnie to że jest to nowa super hiper technologia ale też odrzuca mnie to że nowe super hiper technologie lubią być w początkach wadliwe.

Ostatnia edycja:
Do góry