Jaki subwoofer?

kubus5

New member
Witam serdecznie
Chciałbym poradzić się Was jaki mam wybrać sub do swojego zestawu. Pokój 20m2
Ampli Onkyo 609, podwójne satelitki Bose, centralny Bose i chce dokupić teraz subwoofer.
Mam na oku 3 modele
Jamo 210
Energy ESW-C8
STX S-200
O Jamo dużo informacji jest w internecie i pozytywnych opinii natomiast o Energy prawie nic. Kontaktowałem się również z 3 sklepami Audio Hi-Fi gdzie oferują oba modele i każdy mi poleca Energy i sam nie wiem czy faktycznie jest lepszy czy może chcą się pozbyć czegoś co nie idzie. Bo Jamo widać że kupuja u nich. Może ktoś z Wam miał do czynienia z tymi subami i może coś więcej powiedzieć albo może doradzić coś innego w tym przedziale cenowym a z czego będę zadowolony.
Pozdrawiam Kuba

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bardzo dobry model to REL T5, myślę że do Bose niższego nie powinieneś nawet brać.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Przede wszystkim ile masz kasy na wydanie? Co więcej będziesz słuchał - muzyka/film? Jamo 210 odpuść sobie bo dzieli go przepaść od Velodyne CH-10Q i Rel T5, a poza tym będzie on za słaby na 20mkw. Suby co koledzy podali to bdb sprzęt ale zupełnie inne konstrukcje. Velodyne to bass reflex a Rel obudowa zamknięta. No i ceny - ok 2 tys za te sprzęty a z tego co widzę to kolega szuka dość taniego suba. Poniżej Jamo sub 250 bym nie schodził.

Ostatnia edycja:

kubus5

New member
No sprzęt Panowie polecacie typowo z wyższej półki. Tak jak przedmówca napisał szukam dobrego suba ale z tych tańszych. Filmy 60-70/muzyka 40-30. Patrzyłem również za jamo 250 ale jest ciężko dostepny już ponieważ jest nowy model 260. Polecano mi jeszcze STX S-200 i STX S-300. Co możecie powiedzieć o tej firmie? Może ktoś ma albo słyszał?

Do góry