Jaki subwoofer do 500 zl?

Czapa

New member
Witajcie:) mam q. jak w temacie - jestem kompletny laik i nie za bardzo znam sie na odsluchach itp, dlatego licze na wasze doswiadczenie.
no to zaczynamy:
mam sprzet ONKYO TX-SR304, czyli model jak najbardziej podstawowy - do tego glosniki m-audio HTS700 MKII, do tego odtwarzacz dvd tez onkyo. Do tego chcialbym wlasnie dobrac niedrogi a dobry subwoofer. Przegladajac najpopularniejszy sklep w sieci (allegro):) znalazlem cos takiego:
1. MAGNAT GAMMA 120A za 499
2. Yamaha YST SW 012 za 350
3. Pare Voice Kraftow (ale kompletnie nie wiem co o nich sadzic...)
4. SUBWOOFER AKTYWNY STX S-150 - jakis polski za 490
5. JAMO SUB 200 - za 500 zl
6. ELAC SUB 05 za 300 zl
7. TONSIL.SUB AKTIV 100A - za 450 zl
8. KODA SW 550v2 za 400 zl
9. Wyprzedaż - Jamo SW 6000-A - za okolo 440 zl
10. Magnat Accura Fame 7000 za 220 zl
11. JAMO E5 SUB .2 za tez okolo 470 zl

uff to chyba wiekszosc:)

no i nie wiem na co sie zdecydowac ehhh
mam do wydania jeno do 500 zl. a i tak jest to granica gorna - lepiej jej nie przekraczac a nawet obnizyc:)
aha - pokoj ma okolo 25 m2 powierzchni, sprzetu uzywam li tylko do filmow - do muzyki uzywam starej, dobrej wiezy pioneera:)
pliss - doradzcie cos:D
ozdrawiam i milego dnia:)
czapa

ps. najbardziej mnie ciekawi co sadzicie o VOice Krafcie - cena jest niezla (chyba) ale nie wiem czy to nie jest jakis no name
pozdro

autorus

New member
Moje doświadczenie z sub było takie ze chciałem zakupić na allegro, ale że firma też miała sklep więc pojechałem i skusiłem się na odsłuch. Dali mi do odsłuchu 3 rodzaje Jamo, ceny 500, 900 i 1400zł. Potem włączyli film wojenny i sobie porównywałem. I pamiętam, że przeżyłem szok. Tego pierwszego za darmo bym nie wzioł, drugi był taki sobie a kupiłem najdroższy. Zresztą do tej pory nie żałuje model Jamo sub 5.5 .

Ale to tylko moja ocena tanich schabków.

Autorus

Czapa

New member
heh problem w tym, ze mam 500 zl - nie 1000 i nie 1500. rownie dobrze ktos moze napisac, ze jeszcze lepiej gra np. sprzet za 5 czy 10 tys zl. ale nie w tym rzecz:) zreszta, nie bardzo moge uwierzyc, ze do 500 zl nie kupi sie dobrego suba.... np. tonsilu (mam ich glosniki PERFECT 150 i sa bardzo dobre). wiec raz jeszcze - do 500 zl poprosze - i naprawde uwazam, ze cos sie dobrego w tej cenie znajdzie:)

autorus

New member
Czapa napisał:
heh problem w tym, ze mam 500 zl - nie 1000 i nie 1500. rownie dobrze ktos moze napisac, ze jeszcze lepiej gra np. sprzet za 5 czy 10 tys zl. ale nie w tym rzecz:) zreszta, nie bardzo moge uwierzyc, ze do 500 zl nie kupi sie dobrego suba.... np. tonsilu (mam ich glosniki PERFECT 150 i sa bardzo dobre). wiec raz jeszcze - do 500 zl poprosze - i naprawde uwazam, ze cos sie dobrego w tej cenie znajdzie:)
Opisywałem swoje doświadczenia tylko, i faktycznie różnica miedzy najtańszym a tym za 1400 była porażająca (takie teraz modne słowo :) )
Ale to tylko moje zdanie.

ps. Ostatniuo tego mojego widziałem na wyprzedazy na allegro chyba za 800zł .
http://allegro.pl/item243113381_wyprzedaz_jamo_e5_sub_5_kolor_black.html

Autorus

Serdello

New member
Osobiscie nie slyszalem tych subków, ale po samych ocenach i radach tutaj na forum wiele osob do chocby jamo s606 radza jamo sub200 i chwala ze z onkyo to gra nieźle. Co do firmy STX ktos niedawno chwalil ich glosniczki ale firma fakt zupelnie nie znana problem moze byc z pozniejsza sprzedaza czy tez naprawa, ale jesli to polskie to powinno dac rade. Warto tez pomyslec o Yamaha YST SW 012 tez czesto w podstawowych zestawach Yamaszki jest i z tego co pisza nie zawodzi. O pozostalych niestety nie wiem za duzo ale mysle ze mimo ze to podstawowe subki to powinny rowniez nie byc najgorsze. Pamietaj też że czesto patrzec na firme produktu a tutaj Yamaha Jamo Magnat sa bardziej znane (biorac pod uwage nie tylko Polskę). A co do Kody to sama jej gra jest nawet chwalona (oczywiscie nie przez wszystkich bo ludzie z budżetem 1500zl na samego suba jak juz widziales) wola cos lepszego ale tacy mniej szaleni na punkcie kin domowych mowia ze co do zaleznosci cena/jakość Koda jest bardzo odbrym wyborem. Jednak wszyscy narzekaja na ich serwis, wiec lepiej jakby sie nie zepsula:) Moje typy to jednak Jamo sub200 i Yamaszka, choc warto by ktos ocenil pozostale dwa Jamo.

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Jamo 6000 jest nowszą wersją SW 708, którego używałem do niedawna (stoi na strychu ;)). Grał w 25 m2 i dawał sobie radę, ale jednak coś mocniejszego by się przydało.

ArtS :)

ArtS007

New member
Bez reklam
Takie używane Jamo, to nie jest złe wyjście. Mam podobny na strychu – SW708. Z nowych godny polecenia jest Jamo Sub200.

ArtS :)

Do góry