Jaki sub do 16m2 mało mebli.

gregoresu

New member
Witam to mój pierwszy post na tym forum a wiec na początek witam wszystkich. A więc mój problem polega na wyborze subwoofera aktywnego do pokoju o wymiarach 4,5m na 3,5m. Kolumny jakie posiadam to kolumny AIWA 2 fronty podłogowe sx-tf30 centralny sx-tc30 oraz efektowe 2 tylne sx-tr30 wszystko co dziwne wyprodukowano Tokio Japan amplituner na ktorym to smiga to Yamaha rx-v396rds. A wec do rzeczy szukałem, czytałem już sporo na temat tanich subów i moje pytanie który z nich najlepiej sie sprawdzi w moim prawie 16m2 pokoju (mało mebli) w kinie domowym. Mam mozliwośc kupienia nowe jamo sub 200 za niecale 500zł czy dał by sobie rade w takim pokoju czytałem tez o innych ale wolał bym oprzec sie o waszych opiniach.
W ostateczności jeśli jamo lub cos z tanszych subów nie da rady mogę poczekac i dozbierac do magnat monitor 300a ale to już przekracza mój skromny budżet 500zł.

gregoresu

New member
Znalazłem też takie onkyo za 570 zł model skw-204 z głośnikiem 25cm i chyba mocniejszy ogólnie czy ktoś go słuchał może? Czy jednak Jamo sub 200?

I co jednak nikt nie słuchał tego onkyo? Ma on większy głośnik czyli teoretycznie powinien niżej zagrać.

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
gregoresu czy zakupiłeś tego SW- 204 Onkyo ? Jeżeli tak to napisz jak się sprawuje , a może inni użytkownicy tego subwoofera napiszą co on jest wart.

gregoresu

New member
Przepraszam że nie odpowiadałem ale nie zaglądałem na forum trochę. Zakupiłem jednak Jamo sub 200 i nie żałuje subwoofer gra rewelacyjnie jak dla mnie pod każdym względem, jak na taką małą skrzyneczkę Jamo ma dosyć głęboki bas i w kinie jest super. Potrafi też solidnie łupnąć w moim pokoiku automatyczne on/off działa rewelacyjnie. Z minusów to na pewno nóżki są tragiczne subwoofer jeździł mi po panelach podłogowych ale sprawę załatwiły gumowe naklejane podkładki, oraz lampka może się nie podobać trochę świeci w nocy.
Ogólnie do pokoju wielkości mojego Jamo sprawuje się rewelacyjnie polecam.

Yahoou77

Member
Gregoresu, a napisz proszę jak grają te kolumny AIWA? Czy nadaja się do czegoś? Chodzi mi głównie o fronty i o jakość dźwięku w stereo...
Pozdrawiam.

Do góry