Jaki soundbar kupić?

king1000

New member
Wiem, ze jest już wiele takich tematów, ale z racji mnogości ofert w sklepach człowiek troszkę głupieje, a sprzedawcy wcisną wszystko byle sprzedać.

Soundbar będzie służył głównie do filmów, xboxa360 i w małym stopniu do muzyki, więc fajnie by było, żeby choć namiastkę przestrzenności można było usłyszeć.

Pierwszym moim wyborem było HT - RT3, ale jak moje najukochańsze dożywocie usłyszało o kolejnych kablach to pomysł spalił na panewce.

Przewertowałem forum i wybór padł na JBL250, ale tu nie podoba się "design" mojej ślubnej.

Teraz wybór padł na SONY HT - CT380 i proszę was o opinie czy spełni on nasze wymagania, czy może jeszcze coś innego mi polecicie.

Telewizor jaki posiadam to SONY KDL50w756c w pokoju 17m2.

P.S. Budżet to max 1300PLN (ok. plus minus 100)

Ostatnia edycja:

king1000

New member
Na początku sorry za post pod postem.

Właśnie wróciłem z wycieczki z marketu elektro i muszę przyznać że sony, a jbl to niebo i ziemia.

Po połączeniu się z jbl450 oniemiałem, na szczęście moja żonka też (design jakoś też jej się teraz spodobał). Niestety cena za ten model jest dla mnie zaporowa i napewno to nie ten model kupię:-(. Sony - dżwięk w porównaniu z jbl to dwa inne światy i jakość wykonania jest tragiczna jak na tą cene.

Zabranie żonki było dobrym posunięciem, bo budżet zwiększył się do ok.1700PLN.

Wpadłem na pomysł, żeby kupić jbl sb400, ale cholera nigdzie nie mogę znaleść, nawet w necie jest problem.

Była też 250, ale i ja i obsługa nie mogliśmy się z nią połączyć. Poza tym boje się, że jest za mała i nie będzie oczekiwanego efektu.

Poradźcie coś bo sam już się gubie w swoich zamiarach. Gdzie mógłbym znaleść JBL SB 400

Ostatnia edycja:

king1000

New member
Ok. decyzja zapadła. Nasz wybór padł na Denona DHT-S514. Po dzisiejszych wojażach i przesłuchaniu znowu kilku modeli wybraliśmy powyższy sprzęt.

Nie ujmuję nic JBL, bardzo ładnie gra i po głębszym zastanowieniu się, nie kupię sprzętu którego mocy nie będę wykorzystywał, pewnie i DENONA w pełni mocy nie wykorzystam, ale zobaczymy.

JBL SB450 to DEMON, a my wybraliśmy DENONA który jest spokojniejszy, kulturalniejszy. Lubię po prostu słuchać klasyków gitary, jak np. Ferdinando Carulli i w moim odczuciu do takich dźwięków DENON sprawdzi się lepiej.

Do góry