Jaki przewód antenowy

skip1

New member
Jaki najlepiej kupić przewód do anteny satelitarnej. Obecne przewody, które mam są już w opłakanym stanie (pozaginane) i chcialbym zrobić z tym porządek. Jak rozpoznać czy sprzedawca sprzedaje mi dobrej jakości przewód. Zastanawialem się nad przewodem czarnym (zewnetrznym) tylko czy jest sens kładzenia go w domu a jeśli nie to czy podłączajc go przejściówką do białego nie pogorsze obrazu.

czesiu.m

New member
Czarny przewód, żelowany, można mieć w domu, to nie problem. Nie truje, co mogę stwierdzić z pewnością, bo mam jakieś 10m takiego kabla obok, za drzwiami w pokoju i żyję.. Natomiast jaki konkretnie, to powiem, że najdroższy możliwy. Paradoksalnie im dłuższy kabel, tym musi być lepszy. Nie będę się tu bawił w marketing, samemu można łatwo znaleźć rozwiązanie naprawdę dobre i w dobrej cenie, tj. czasem bywa tak, że różne sklepy sprzedają to samo w bardzo różnych cenach.

Jeśli już wymiana, to radziłbym zmienić też konwerter i poprawić ustawienie czaszy. Wtedy to będzie miało sens.

maniekn274

New member
Bez reklam
Jaki najlepiej kupić przewód do anteny satelitarnej. Obecne przewody, które mam są już w opłakanym stanie (pozaginane) i chcialbym zrobić z tym porządek. Jak rozpoznać czy sprzedawca sprzedaje mi dobrej jakości przewód. Zastanawialem się nad przewodem czarnym (zewnetrznym) tylko czy jest sens kładzenia go w domu a jeśli nie to czy podłączajc go przejściówką do białego nie pogorsze obrazu.
Przewód koncentryczny 75 Om TRISET-113 PE żelowany [1m] przewód ok,zamówić f-ki od razu możesz,żeby je założyli na końce przewodu, Złącze F TRS-9 NT PCT kompresyjne do kabli TRISET-113 .i żadnych przejściówek nie kombinuj.

Do góry