Mam już ekran Suprema Elegant 92". Tamten Avtek dalej się reklamuje

Projektor spoko, efektu tęczy nie widzę, obraz wiadomo to nie FullHD i już. Dla mnie spoko, jest to pierwszy mój projektor, kiedyś jak będę inwestował w coś "grubszego", projektor HD i profesjonalny ekran, uważam, że ekran to dopiero problem i wydatek! Jakość obrazu i wygoda oglądania zależy od ekranu, ja trochę się wkurzam jak rozwinę ekran na max to zawijają się boki (przy przesuwaniu się kamery w akcji na filmie np wzdłuż ulicy, widać jak obraz się zniekształca), jak oglądam film który jest w proporcji 1.78 do 1 to trochę zwijam ekran i już się nie zawijają boki. Myślę o jakimś patencie... przegięcie dolnej rurki co zakańcza ekran w delikatny łuk (żeby naciągał bardziej boki, ale nie wiem co się stanie ze środkiem

), przeciągnięcie sznureczka po brzegach, nie wiem, trochę śmieszne
Marimba22, jak Twój Avtek, zawija się? Jak patrzyłem na ten mój uszkodzony to widziałem, że czarne ramki są doklejane, może to usztywnia boki? U mnie jest całość malowana, gładka, jednolita powierzchnia.
3D w Optomie jest super, znajomi mają Samsunga 3D 55" i wcale nie wygląda lepiej (a ile kasy za TV), wszyscy są pod wrażeniem. Ja mam ok. 85godzin, Filmy wypożyczam w VideoWorld, cały styczeń BlueRay po 4,99zł

jak tu nie oglądać

Okulary mam DLP i kompletnie nie przeszkadza re-synchronizacja jak sięgam po chipsy, mrugnę okiem do już są gotowe.