Kolego nie twierdzę że ta optoma ma tyle lumenów i dokładnie taki kontrast , fora to fora widziałes na żywo? - ja tak zarówno optome jak i benq i twierdze że optoma jest lepsza od benq , jesli juz tak o forach to poczytaj sobie o awaryjności tego modelu benq , optoma oczywiscie też nie jest idealna ale napewno lepsza jakosciowo, kolega pyta o opinie według mnie jest lepsza od benq i mniej awaryjna , serwis jest jaki jest ale przynajmniej w Polsce i działa a nie w sieci salonów komputerowych , DC3 ma napewno wyzszy kontrast natywny i ansi od DC2 wiec z racji tego jest lepszy, poza tym zbyt jasny projektor do kina domowego to porażka , ja używam Optomy HD83 i na 92" matgrey jest naprawde jasno tak samo w 3d a projektor ma tylko 1600 ansi wg specyfikacji, wszystko jest sprawa wzgledna widziałem moge ocenic oba projektory na żywo , mam w tym troszke doświadczenia i według mnie lepsza jest optoma, oczywiscie optymalnie byłoby zeby autor wątku prównał je osobiscie i wybrał ten który mu bardziej odpowiada ale nie zawsze sie da

opcorn: