Witam.Jaki odtwarzacz sieciowy do 2000 zł polecacie .Przymierzam się do denona dnp-730ae ale nie wiem czy to dobry wybów
Witam .Myślałem też o Dac-u i tu mam problem jak podłączyć z panasonica bd-75 i jaki dac .Może ktoś napisać jak wygląda podłączenie bd-75 dac-a i wzmacniacz jestem kompletnie zielony w tym temacie .Nie chce zakładać nowego tematu chcę zmienić kable głośnikowe na 2,08mm Ultralink Matrix-2 lub Ultralink Matrix-2 (MTP-12/250) Przewód głośnikowy 3,3mm i nie wiem jaki przekrój kabla wybrać obecnie mam Profigold PGC Po7254 Przewód głośnikowy 2,5mm2 .Ten Ultralink ma przekrój 2,08 oraz 3,3 który będzie lepszy do frontów
No CA Stream Magic najstarszy i chyba pomiędzy v1 a v2 większy różnic nie ma, rzeczywiście tylko ten player nie ma obsługi DSD. Każde z tych urządzeń ma wbudowany DAC (oprócz Onkyo C-N7050) do którego możesz podłączyć np. Blu Ray. Z tym że Stream Magic i Pioneer N-50A ma pełny DAC ( wejścia cyfrowe USB, koaksjalne, optyczne), Marantz NA6005 ma 1 wejście optyczne. Onkyo C-N7050 jest to odtwarzacz CD z funkcjami sieciowymi, fajna sprawa jeśli korzystasz zarówno z płyt CD jak i np. FLAC-ów.
jak chcesz zostawić tego denona to dokup streamer z dac-em 730ae, jak się chcesz pozbyć tego cd-ka denona to bierz to Onkyo C-N7050, w przyszłości dokupisz zewnętrznego dac-a a onkyo pozostanie transportem plików/cdTo znaczy że cd denona który mam będzie nie użyteczny![]()
Odświeżę temat, szukam sieciowca głównie do radia internetowego. Obecnie radio gra z PS3. Na początek w oko wpadł mi Pioneer N-P01.
i grac muze np ze smartfona lub tabletu.
Nie wiem jak wypada Marantz NA 6005 ,natomiast miałem możliwość słuchania modelu NA 8005 ze wzmacniaczem PM 7005 i kolumnami Elac FS 407 i niestety rozczarował mnie ten Marantz
Nic dziwnego. U Marantza sporo płaci się za dość ładny wygląd, a nie jakość dźwięku.